Psikolog Özge DOGAR ın SBS Açıklaması

12 Temmuz Perşembe günü açıklanan 2012 yılı 8.sınıf seviye belirleme sınavına, 1milyon 75 bin 533 öğrenci sınava girdi. 22 bin 735 öğrenci sınava katılmadı, 17 öğrencinin sınavı iptal edildi. Sayısal verilere göre sınava giren öğrencilerin 1 milyon 42 bin 148 i, 196 olan barajı geçebildi.
      Psikolog Özge DOGAR ın SBS Açıklaması

 

    

      SBS’de tüm soruları doğru yapan öğrenci sayısı 677, 500 tam puan alan öğrenci sayısı ise 499 olarak belirlendi. 3 yıl boyunca tüm soruları doğru yapan öğrenci sayısı 21 olarak duyurulurken,500 tam puan alan öğrenci sayısı 18 olarak söylendi.

            NELERE DİKKAT ETMELİYİZ?

SBS sonuç belgesi gönderilmeyecek. Ortaöğretim Yerleştirme Puanı, tercih ve yerleştirme işlemleri http://oges.meb.gov.tr/ adresinden takip edilebilecek. Aynı adreste yayınlanan 2012 Tercih ve Yerleştirme E-Kılavuzu’nun, tercih yapacak okul müdürlerinin, veli ve öğrencilerin dikkatlice okumaları gerekmektedir. Düzenlenen  “yerleştirme işlemi ön çalışma formu” nu, veli imzalı olarak okul müdürlüğüne 1-8 Ağustos tarihleri arasında en fazla 10 tercih hakkıyla teslim etmeleri gerekmektedir. Tercih listesi bir kez düzenlenecek ikinci bir düzenleme ve tercih listesi oluşturulmayacaktır. Tüm işlemler bu listeye göre yapılacaktır. https://e-okul.meb.gov.tr ve http://oges.meb.gov.tr/ adreslerinde yayınlanan bir önceki yıllın okul taban puanları dikkat edilerek sıralama yapılmalıdır. Asil listeden yerleştirilen öğrenciler, 27-31 Ağustos tarihleri arasında 17.00 a kadar kayıtlarını yerleştirildikleri okula yaptırmaları gerekmektedir.  Asil olarak yerleştirilen öğrencilerin yerleştirme işlemi bittikten sonra;  3 Eylül 2012 saat 08:00 boş olan kontenjanlar ilan edilecektir. Boş olan kontenjanlara yedek listede göz önünde alınarak kayıt hakkı verilecektir.  Daha üstteki tercihine gitmek isteyen öğrenciler ve herhangi bir tercihine yerleştirilmemiş olan öğrenciler tercih listelerine göre yeniden yedeklere başvuru da bulunabilecekler.

https://www.trakya22.com adresinden 23 Ekim 2024, 20:53 tarihinde yazdırılmıştır.