Dölenken açtı ağzını yumdu gözünü

Döleneken, Merkezi Tekirdağ’da bulunan Trakya Kalkınma Ajansı (TKA)’nın uluslar arası güçler tarafından idare edildiğini öne sürdü.
Dölenken açtı ağzını yumdu gözünü Merkezi Tekirdağ’da bulunan Trakya Kalkınma Ajansı (TKA)’nın uluslar arası güçler tarafından idare edildiğini öne süren Döleneken, TKA yerine sürekli Edirne Belediyesi’ni eleştiren MARÇEP’i de bu uluslar arası güce hizmet etmekle suçladı ve “Edirne içi boşaltılarak, Tekirdağ’dan yönetilen bir kasaba haline getirilmek isteniyor” dedi.

TKA oluşumu sırasında sürekli siyaset yapmakla eleştirilen Döleneken, konuyla ilgili suskunluğunu bozdu. Döleneken önceki gün basın mensuplarına çarpıcı açıklamalarda bulundu.

TKA’da Edirne’den bir Genel Sekreter olacağı vaadinin gerçekleşmediğini ve Genel Sekreter’in Tekirdağ’dan seçildiğini belirten Döleneken, tüm kadrolarda Tekirdağ’ın ezici bir üstünlüğü olduğunu kaydetti. TKA’nın onlarca güzel maaşlı çalışanı olan ve gösterişli bir binaya sahip bir kuruluş olduğunu ifade eden Döleneken, TKA’nın Trakya’daki tüm yatırımları denetleme gücüne sahip olduğunu da söyledi.

“TEKİRDAĞ BAŞKENT OLDU”

TKA’nın Tekirdağ’a kurulmasıyla birlikte Tekirdağ’ın Trakya’nın başkenti yapıldığını iddia eden Döleneken, “Oysa Edirne Balkanların başkenti. Bu oluşum uluslar arası bir proje. Çünkü Tekirdağ dışından bir yerden Trakya’yı yönetmek mümkün olmadığı için Tekirdağ seçildi. TKA tarafından KOBİ’lere milyonlarca TL’lik proje kredileri verilirken bizim tarihi eserlerle ilgili 4 projemizden sadece 2’si onaylanıyor” dedi. TKA’nın uluslar arası bir gücün sistemi olduğunu öne süren Döleneken şunları söyledi;

“EDİRNE’NİN İÇİ BOŞALTILIYOR!”

“Biz bu oluşuma zorla sokulduk. Tekirdağ kirletiyor, Edirne kirleniyor. Yavaş yavaş Edirne’nin içi boşaltılıyor. Uyarıyorum. Herkes gereken tepkiyi göstermeli. Bizimle uğraşanlar TKA ile de uğraşmalı.”

“MARÇEP, DIŞ GÜÇLERİN YANINDA”

Edirne Belediyesi’nin 1/25.000 ölçekli çevre planlarını onaylaması nedeniyle MARÇEP tarafından aymazlıkla suçlandıklarını da söyleyen Döleneken, MARÇEP’e de çok sert yüklendi.

MARÇEP’in içinde, alanında uzman olmayan birçok kişi bulunduğunu ifade eden Döleneken, “Kimin adına çalışıyorlar bilmiyorum ancak bizimle bu kadar uğraşacaklarına neden TKA’nın hazırladığı Bölge Planı ile ilgili tek bir kelime dahi etmiyorlar. TKA yerine Edirne Belediyesi’ne saldırmalarını manidar buluyorum. Bu da uluslar arası sistemin bir parçası olduklarını düşünmemize yol açıyor. Bize ve İl Genel Meclisi’ne saldırarak uluslar arası güçlerin yanında yer alıyorlar” diye konuştu.

Edirne Haber

https://www.trakya22.com adresinden 23 Ekim 2024, 16:24 tarihinde yazdırılmıştır.