AK Parti Celladına Gülümserken!

AK Parti Celladına Gülümserken! Türkiye'de darbe ve terör bitirildi mi de özel yetkili mahkemeler kaldırılıyor? Yoksa işin içinde başka iş mi var?
AK Parti Celladına Gülümserken! Peki hükümetin bu icraatları yapabilmesinin en önemli aracı neydi?

Özel yetkili savcılıklar ile özel yetkili mahkemeler...

Güzel... Şimdi başka bir soru daha:

Peki ne oldu, Türkiye'de askeri vesayet ve terör bitirildi mi de Özel Yetkili Mahkemeler kaldırılıyor?

Sayın Başbakan konumu gereği lütfetmeyebilir ama Sayın Bekir Bozdağ ya da Adalet Bakanımız lütfederler mi acaba? Hükümetin "hangi motivasyon" ile hareket ettiğini biriniz açıklayabilir mi?

Özel Yetkili Mahkemeler niçin kaldırılıyor ve internete düşen ses kayıtlarının basın yayın organlarında yayınlanması neden hapis gerektiren bir suç kapsamına alınıyor? Hükümetinizin yapacak daha önemli işleri yok mu?

Evet soruyorum, nedir motivasyonunuz?
Yoksa birisi ya da birileri hükümeti tehdit mi ediyor?
Birisi ya da birileri hükümete şantaj mı yapıyor?

Bu noktada bir soru daha:

Madem TBMM'de yasa çıkarma çoğunluğunuz var ve madem istediğiniz konuda yasa çıkarma gibi bir atraksiyon içine giriyorsunuz, neden hükümet olduğunuz on yıl içinde ya da hadi geçelim muktedir hale geldiğiniz son 4 yıl içinde ülkenin askeri vesayetten kurtulması için gerekli hiçbir yasal düzenleme yapmadınız?

Çok basit, mesela herkesin bildiği TSK İç Hizmet Kanunu 35. maddeyi neden kaldırmadınız?
Siz bunu yapmak istediniz de CHP mi engelledi?

Çok daha net biçimde soralım:

İktidar olduğunuz zaman dilimi içinde Türkiye'de askeri vesayete yol açan yasal zeminde hangi değişikliği yaptınız, neyi değiştirdiniz, neyi hallettiniz?

Bunları yapmazken, hükümetin halk nezdinde en önemli icraatı olarak görülen ve özel yetkili mahkemeler-özel yetkili savcılar marifetiyle yapılan ve halkın yüzde 70 desteğine matuf işleri bir kalemde silmek ayağına sıkmak değil de nedir?

Son bir-iki soru daha:

Özel yetkili mahkemeler olmasaydı hükümeti 15 günde paramparça edip paçavraya çevirirler miydi çeviremezler miydi?

İnternete düşen ses kayıtlarının basın yayın organlarında yayınlanmasını engellemeye çalışarak, basını sansürleyerek neyi gizlemeye çalışıyorsunuz?

https://www.trakya22.com adresinden 23 Ekim 2024, 16:30 tarihinde yazdırılmıştır.