Başbakan Gitmem Dedi Davos Buraya Geldi

Başbakan Gitmem Dedi Davos Buraya Geldi Başbakan Erdoğan İstanbul'da düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu'nun açılışında konuştu.
Başbakan Gitmem Dedi Davos Buraya Geldi Başbakan Erdoğan İstanbul'da düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu'nun açılışında konuştu.

Swissotel'de düzenlenen forum'a Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile AB Bakanı Egemen Bağış da katılıyor.

"DAVOS DIŞINDA 5 KITANIN BULUŞTUĞU İLK FORUM"

3 gün boyunca devam edecek dev organizasyonun yapıldığı Swissotel'de soruları yanıtlayan Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, toplantının İstanbul'da yapılmasının "Son derece normal" olduğunu dile getirerek, "Esas önemli bir mesele, Sayın Başbakanımız 'Daha da gitmem Davosa' dedikten sonra Davos'un buraya gelmesi. Bu da bizi gururlandırıyor" diye konuştu.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarının satır başları:

Türkiye son derece zor bir coğrafyada demokrasi ve istikrarla büyüyen bir ülkedir.

Demokrasinin kesintiye uğradığı dönemde insan haklarının önemsenmediği dönemlerde Türkiye atılımlar gerçekleştirememiştir. Bölgesel meselelerde aktif rol oynamayan Türkiye refah düzeyini yükseltememiştir. Son 10 yıldır aktif barış odaklı bir politika ile bir ülkenin nereye geldiğini göstermesi açısından son derece önemlidir. Genel manada bölgemizdeki tüm ülkelere örnek teşkil edebilecek bir gelişme kaydettik.

Ortalama yüzde 5.3 büyüme kuşkusuz önemli bir ekonomik gelişmedir. 2002 yılında 230 milyar dolar milli gelir 2011 yılında üç kat artışla 772 milyar dolara ulaşmıştır. Kişi başı milli gelir de 10 bin 444 dolara ulaşmıştır. Dış ticaret hacmimiz 376 milyar dolara ulaşarak 4 kat artış göstermiştir. 8.5 milyar turizm geliri 23.5 milyar dolar seviyesine kadar çıkmış.

Yaşadığımız tüm seçimlerde popülizme asla izin vermedik. Başta Avrupa olmak üzere krizin ağır seyrettiği ülkeler için örnek bir tecrübe gösterdik. Biz önemli reformları kararlılıkla gerçekleştirdik. Sosyal güvenlikte çok büyük reformlar yaptık. Alacağımız tedbirleri ilgili traflarla istişare ettik. Şeffaf bir ekonomi politikası izledik. Blge ülkeleri ve komşu ülkelerle iletişim ve işbirliğimizi güçlendirdik. Kimi zaman biz iş adamlarımızın önünden giderek anlaşmalar imzaladık. Türkiye yurt dışı müteahhitlik pazarının ikinci en büyük oyuncusu olduğunu bir kez daha vurgulamak istiyorum.

https://www.trakya22.com adresinden 23 Ekim 2024, 16:24 tarihinde yazdırılmıştır.