Edirne Otagarında Otopark Kavgası

Edirne Otogarını 7 yıllığına kiralayan Altunhan Şirketler Grubu personeli ile otogardaki otoparkın işletmeciliğini yapan grup arasında çıkan arbede, otogardakilere korku dolu anlar yaşattı.
Edirne Otagarında Otopark Kavgası  

6 kez ihaleye çıkarıldıktan sonra Altunhan Şirketler Grubu tarafından 5,5 milyon TL'ye 7 yıllığına kiralanan Edirne Şehirlerarası Otobüs Terminalinde sıkıntılar bir türlü bitmek bilmiyor. Son olarak, Recep Zıpkınkurt ve Ömer Erakman ikilisinin cephe aldığı Mustafa Altunhan'ın şirketinde çalışan personel ile otogardaki otoparkçılar arasında arbede çıktı. Çıkan arbedede yaralanan olmazken taraflar, jandarma tarafından ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Firmalar arasında taşımacılık sorununun boy gösterdiği otogarda şimdi de otopark sorunu hortladı. Otogar ihalesini kazanan Altunhan Şirketler Grubu ile otogar otopark ihalesini alan bir grup arasında

tartışma çıktı. Tartışma kısa sürede tamamlanırken bu kez öğleden sonra otoparkçı grup, otopark dışında bir alana ücretsiz araç alındığını iddia ederek Altunhan,

personeline saldırdı. Meydana gelen olayda yaralanan olmazken jandarma ekipleri, olaya karışanların ifadesini aldı. Bu sırada seyahat etmek için otogarda bekleyen yolcular da panik içinde neye uğradıklarını şaşırdı.

Taraflar jandarmaya ifade verdikten sonra Altunhan Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altunhan, yaşanan olaylardan sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Otogarı 7 yıllığına 5,5 milyon TL bedelle aldıklarını hatırlatan Altunhan, "Biz 3-4 çapulcuya pabuç bırakacak değiliz. Çoluğumun çocuğumun rızkını onlar istedi diye kesmem. Biz muhammen bedelin oldukça üstünde bir rakam vererek otogarı kiraladık. Onlar kendi işini yapacak, biz kendi işimizi yapacağız. Ama ben bu olayın arkasında kimlerin olduğunu çok iyi biliyorum. Hakkımızı yasal yollarla arayacağız" dedi.

Bilindiği gibi otogardaki 3 turizm firması arasında son günlerde büyük bir çekişme yaşanıyor. Altunhan Grubu, "Biz burasını ihaleyle aldık, onlar neden ihaleye girmedi? Bizim kapımız herkese açık ama konuşmaya bile gelmiyorlar" diyerek Recep Zıpkınkurt ve Ömer Erakman'a yüklenirken ikili de otogara sokulmadıklarını iddia ediyordu. Ancak ikiliye ait firmaların otogarda yolcu taşımacılığı yaptığı gözlendi.
 

https://www.trakya22.com adresinden 23 Ekim 2024, 16:31 tarihinde yazdırılmıştır.