Başbakan Erdoğan Konuşuyor

Başbakan Erdoğan Konuşuyor Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuşuyor.
Başbakan Erdoğan Konuşuyor Başbakan Erdoğan, Ak Parti grup toplantısında milletvekillerine hitap ediyor.

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Tunceli'ye seçimden seçime gidenler bu kentimizde nelerin değiştiğini görmemekteler. Tamamen bilimsel işlemlerle bu adımlar atılmıştır. Yeni teşvik sisteminin bir kez daha milletimiz için hayırlı olmasını diliyorum.

Darüşşafak Cemiyeti'nin Genel Kurulu'na katıldım ve çok önemli bir tüzük değişikliği yaptık. Daha kapsayıcı bir yapıya kavuştu. Sadece yetimleri kabul eden kurum artık yetim ve ya öksüz her öğrenci başvurabilecek. Türk ve islam şartını da ortadan kaldırdık. Darüşşafaka şimdi atacağı yeni adımla üniversitesini de kuracak ve böylece ilkokuldan üniversiteye öğrencilerini mezun edebilecek.

Çin'de ve Suudi Arabistan'da Suriye'deki gelişmeler gündeme geldi. Ateşkes ilan edildiğinde geçmişteki tecrübelerimizden dolayı temkinli yeklaştık. Son gelişmeler de bizi haklı çıkardı. Sivil halka yönelik saldırılar devam ediyor. BM Güvenlik Konseyi'nin aldığı Annan planı'na destek kararı da çok önemli.

Gazetecilerimiz hala Suriyelilerin elinde esir konumundadır. Hala bırakılmadılar, bunun cevabını vermeliler. Suriye yönetimi şu anda zamana oynamaktadır. Uluslararası kamuoyunun dikkatini Suriye'ye çekmeye devam edeceğiz.

Kongrelerimiz büyük bir vakarla demokrasi şöleni şeklinde gerçekleşiyor. Bizim kongrelerimize makam hırsı, öfke çatışma değil, havalarda uçuşan sandalyeler damgasını vurmuyor. Siyaset kurumu yıllar boyunca yıpratılmışi örselenmiştir. Biz ancak hayırda yarışırız.

Siyaseti hizmet değil bir rant aracı olarak görenlerin kongrelerinde neler yaşandığını da görüyoruz. Genel başkanları, yöneticileri bizlere karşı asılsız suçlamalar yaparken kendi partilerinde neler yaşandığını görmüyorlar. Anayasa mahkemesinde iki kez yolsuzluk yaptığı tespit edilenler bize asılsız suçlamalar getiriyor. kendi il belediyelerinde birbirlerini yolsuzlukla itham edenler bunu perdelemek için bize çamur atıyorlar.

Fatih Projesi,'ne bakınca biz kaliteli eğitim sistemi, aydınlık evlatlarımızın aydınlık istikbalini görüyoruz. Onlar ihale, rant görüyorlar. Gözlerini rant hırsı bürümüş. CHP yöneticileri eğer yolsuzluk görmek istiyorlarsa aynaya bakmalarını tavsiye ediyorum.

Sağlıkta Cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir devrim gerçekleştirdik. her şeyimiz yüzde yüz tamam mı? Hayır elbette eksiklerimiz vardır. Ama bunlarıda tamamlamak için çabalıyoruz. Sağlıkta 'artık bana insanca muamele ediliyor' dönemini yaşıyoruz. Paletli ambulanslar, helikopter ambulanslarla sayesinde dağ köylerinden hastalarımızı artık alabiliyoruz. Bunlar 'önce insan' diyerek yola çıktık ya, işte bun politikalar bu şiarımızın en önemli kanıtıdır. Birileri laf üretir biz ise iş üretiriz. Farkımız burada.

Adalette biz şu anda fiziki altyapıda çok önemli adımlar attık. Adalet sarayları herkese duak uçuklatıyor. Ya insaf, bunları görmüyor musun? Eğer yolsuzlukların olduğu bir ikltidar olsa bu saydıklarımız nasıl yapılır? Ortak olduğunu iktidarlarda neler yaptınız? Bir söyleyin... Hayatında sen hiç hızlı terene bindin mi? Boğazın altında tüp geçit yapılıyor. Girme boğulursun, dikkat et.

Geçen İzmir'de 2 km'lik bir metro açılışı yapıyor. Ya siz Priştine zamanında başlatılan ama bir türlü bitirilmeyen bizden destek aldığınız hattı açıp esip gürlüyorlar. Sana kalsa bunlar bitmezdi. Geldik oraya da elimizi uzattık. İzmir'de barajı bitirip size teslim ettik. Size su verdik. yolsuzlukları yapanlar bu kadar hizmet üretir mi?

Bakın borçlanmadan nerelerden nerelere geldik. Yüzde 64'le borçlanırken yüzde 8 gibi düşük oranlara geldik. Bizden önceki iktidarın hali ortada. Ziraat bankası gibi bir banka batırılıyordu. Şimdi bu bankalarımız Avrupa'da çok iyi bir yerde. Bunlar nasıl oldu? Eğer yolsuzlukların olduğu bir ülke olsaydık bizimkiler de batardı. Bizimkilere bişey olmadı ve ortalama rasyoya baktığınızda yüzde 18. Ama bunların çaldığı kara bize bulaşmayacak onlara bulaşacak..

https://www.trakya22.com adresinden 23 Ekim 2024, 16:27 tarihinde yazdırılmıştır.