5 Yaşındaki Çocuk Okula Eroinle Geldi

5 Yaşındaki Çocuk Okula Eroinle Geldi ABD'nin Connecticut eyaletinde 5 yaşındaki çocuk okula 50 torba eroinle gelince üvey babası tutuklandı.
5 Yaşındaki Çocuk Okula Eroinle Geldi ABD'nin Connecticut eyaletinde 5 yaşındaki çocuk okula 50 torba eroinle gelince çocuğun üvey babası tutuklandı.

Dersi gereği okulda kısa bir sunum yapması gereken çocuk, o gün belki de ciddi görünmek amacı ile okula babasının montunu giyerek geldi.

Daha sonra çocuk derste, montun cebinden içinde eroin olan torbaları çıkarmaya başlayınca öğretmen hemen duruma müdahale etti.

Durumu fark eden öğretmen hemen torbaları ve çocuğun üstündeki montu aldı. Okul müdürü polis çağırırken, telaşla montunu almaya gelen baba, kendisini bekleyen polis tarafından tutuklandı.

Çocuğun koruma altına alındığı belirtildi.

AMERİKA'DA UYUŞTURUCU KULLANIMI GİTTİKÇE ARTIYOR

Geçtiğimiz günlerde Amerika'da yapılan bir araştırma ülkede uyuşturucu kullanımının gün geçtikçe arttığını ortaya koymuştu.

Öyle ki ABD'de ortaokul, lise ve üniversitelerde alkol, uyuşturucu ve ilaç kullanan öğrencilerin oranı 1993 ve 2005'e göre günümüzde 3.4 kat arttığı ve madde kullanım oranının yüzde 49'a ulaştığı belirtilmişti.

Uyuşturucularla ilgili birbiri ardına yapılan bilimsel araştırmalar, ABD'de öğrencilerin büyük bir tehlike ile karşı karşıya olduğunu gösteriyor. Son yayınlanan bir araştırma ülke genelinde öğrenciler arasındaki uyuşturucu maddeler kullanımındaki oranın 1993 ve 2005 yıllarına göre üç - dört kat arttığını ortaya çıkardı.

Uyuşturucu, alkol ve ilaç bağımlısı olan 4 kişiden üçü, bu maddelerle üniversite, kolej, lise veya orta okul sıralarında tanışıyor. Okullar ve üniversiteler, öğrencileri bağımlılıktan kurtarabilmek için kampüslerinde tedbirler alırken, aileleri de uyarıyorlar.

Columbia Üniversitesi Ulusal Uyuşturucu Madde Bağımlılığı Merkezi tarafından yapılan yeni bir araştırma, Amerikan kolejlerindeki öğrencilerin yüzde 49'unun alkol, uyuşturucu madde ve reçete ile satılabilen ilaçları kullandıklarını ortaya çıkardı.

Çalışma öğrencilerin yüzde 22'sinin uyuşturucu ile bütün yaşlardaki insanlardan üç kez daha fazla çabuk tanıştığını buldu. En büyük artış ağrı kesici (OxyContin, Vicodin, Percocet) ve yatıştırıcı (Xanax , Valium) ilaçlarının kullanımında oldu.

Mariuana kullanan öğrencilerin sayısı günlük 310 bine çıktı. Alkol alan öğrencilerin oranı değişmedi ama alkol içme zamanı yüzde 16 arttı.

Columbia Üniversitesi'nin araştırması 2000 öğrenci ve 400 idareciye sorular sorularak yapıldı, sonuçlar 6 ulusal çalışma gurubunda analiz edildi.

https://www.trakya22.com adresinden 23 Ekim 2024, 16:24 tarihinde yazdırılmıştır.