Avrupalılar, Suriye'ye Müdahale İstiyor

Avrupalılar, Suriye'ye Müdahale İstiyor Avrupalıların büyük bir çoğunluğunun Suriye'deki rejime yönelik bir askeri rejimi desteklediği ortaya çıktı.
Avrupalılar, Suriye'ye Müdahale İstiyor Avrupalıların büyük bir çoğunluğunun Suriye'deki rejime yönelik bir askeri rejimi desteklediği ortaya çıktı. Katılımcıların yarısına yakını ise, bu müdahalenin Birleşmiş Milletler (BM) talimatıyla yapılması gerektiğini düşünüyor.

YouGov isimli araştırma şirketinin İngiltere, Almanya, Fransa, Danimarka, İsveç ve Finlandiya olmak üzere 6 Avrupa ülkesinde yaptığı ankete katılanların büyük bir kısmı Esed rejimine Batılı güçler tarafından askeri bir müdahale yapılmasını destekliyor. Danimarka, İngiliz, İsveç ve Finlandiyalıların yarısına yakını; Alman ve Fransızların ise üçte biri bu müdahalenin BM onayı ile yapılmasını savunuyor.

Anket sonuçlarına göre, İsveçlilerin yüzde 30'u, Fransızların yüzde 29'u ve Almanların yüzde 27'si, Suriye'ye askeri bir operasyon düzenlemede BM kararına gerek görmüyor.

İngilizlerin yüzde 24'ü "Şartlar ne olursa olsun Suriye'ye askeri bir müdahale yapılmalı" şeklinde düşünürken, bu oran Finlilerde yüzde 18, Almanlarda 16 ve Danimarkalılarda 14 olarak görülüyor.

Ankette Danimarkalıların yüzde 53'ü, İngilizlerin yüzde 48'i ve Finlandiyalıların ise yüzde 45'i Esed rejimine yönelik yapılacak bir askeri müdahalenin "BM kararı" ile yapılmasını istiyor.

The YouGov araştırma şirketinin 22-27 Mart tarihleri arasında yaptığı ankete, 3 bin 403 Fransız, bin 734 İngiliz, bin 10 Alman, bin 7 İsveçli ve bin 4 Finlinin katıldığı kaydedildi.

https://www.trakya22.com adresinden 23 Ekim 2024, 16:27 tarihinde yazdırılmıştır.