Kaçak avcılar işbaşında

v sezonu bitmesine rağmen Edirne bölgesinde kaçak avcılık tüm hızıyla devam ediyor. Edirne merkeze bağlı Gölbaba Gölü'nde kaçak avcılar göç ederken dinlenmek için gelen su kuşlarını avlıyorlar. Hem tekneyle kuşlara yaklaşmaktalar hem de sazlar arasına güme yaparak avlanmaktadırlar.
Kaçak avcılar işbaşında

Av sezonu bitmesine rağmen Edirne bölgesinde kaçak avcılık tüm hızıyla devam ediyor.

 Edirne merkeze bağlı Gölbaba Gölü'nde kaçak avcılar göç ederken dinlenmek için gelen su kuşlarını avlıyorlar. Hem tekneyle kuşlara yaklaşmaktalar hem de sazlar arasına güme yaparak avlanmaktadırlar.

Gümelerin önüne canlı ve sahte mühre ördek koyarak, kuş sesleri çalarak göç eden ördekleri güme önüne çekerek avlamaktadırlar. Fotoğrafların birinde kayıkla mühre yerleştirilmekte, diğerinde de silah kayık üzerinde dinlenmekte olan kaz, kuğu ve ördeklere yaklaşmaktadırlar. Ördeklere ateş edilirken kuğu gibi diğer kuşlarda vurulmakta, yine avlanılmak istenen ördekler yaralı kaçmaktadır.

trakya22.coma bu konuyla ilgili olarak duyarlı bir vatandaşımızın anlattıklarını siz okurlarımızla paylaşıyoruz ve ilgililere suç duyurusunda bulunup göreve davet ediyoruz.

“ Maalesef avlanılıp sudan alınan kuşlar kadar belki daha fazlası sazların arasında günlerce can çekişerek can vermektedir.

Artık günümüzde avcılık ihtiyaç için değil zevk için yapılmaktadır. Doğamızda kuş ve memelilerin sayıları gittikçe azalmış bazı türler yok olma aşamasına gelmiştir. Habitatları da gittikçe yok edilen bu türlerimiz avcılık tehditi altındadır. Bu tür haberler basında çıktıkça halkımızda kaçak avcıları ihbar etme bilinci ve cesareti yerleşecektir. Göl hakkında daha fazla bilgi edinmek isterseniz Trakya kuşların göç yolu üzerindedir.

 Bazı kuşlar üremek için kuzeyden güneye bazıları da güneyden kuzeye gitmek için bu yolu kullanır. Göç yorgunu bu kuşların avlanılması bu türlerin üremesini engelleyeceği için nesillerini de tehdit etmektedir. Şu an da tüm Meriç Nehri boyunda ki köylerde kaçak olarak kuşlar avlanılmaktadır. Nehir boyunda çoğunlukla çeltik ekimi yapılmaktadır. Bu alanlarda su tutarak güme, canlı cansız mühre ve kaydedilmiş kuşların sesleri kullanılarak avlanılmaktadır. Bu avcılar önlerine ne konarsa ateş etmekte ne kadarını avlayabilirlerse avlamaktadırlar. Aynı durum Gala Gölü ve çevresinde de sürmektedir. “

 

 

trakya22.com

https://www.trakya22.com adresinden 23 Ekim 2024, 16:27 tarihinde yazdırılmıştır.