Kömür Ocağı Yüzünden BU DERE ERGENE Mİ OLACAK ?

Özellikle bu tür kömür ocakları bulunan köylüler endişelerini dile getirirken öfkelerini gizleyemiyorlar.
Kömür Ocağı Yüzünden BU DERE ERGENE Mİ OLACAK ?  

 

 

 

 

 

Yıllar önce Ergene yavaş yavaş kirlenirken seslerini çıkarmamışlardı, bu gün gelinen nokta ürkütücü. “Aynı kaderi Yağmurca köylüleri olarak yaşamak istemiyoruz. Sesimizi yükselteceğiz” sözleriyle feryat figan eden Yağmurca köy sakinleri derenin temizlenmesi konusunda ısrarcı olacaklarını vurgulamaktan geri kalmıyorlar.

 

 

 

trakya22.com imtiyaz sahibi olarak Uzunköprüde en fazla ses getiren Hürgazetenin imtiyaz sahibi Selim Bekar ile Yağmurca köyü Muhtarı Hüseyin ÖZTÜRK’ü telefonla aradık konunun vahim olduğunu ne gibi çalışma yaptığını sorduk. ÖZTÜRK firma yetkilileriyle görüştüğünü en kısa zamanda arıtma kuracaklarını ve derenin temizleyeceklerini belirti.

SÖZ VERDİLER…

Firma yetkilisi 10 gün içinde dereyi temizleyeceklerini ve arıtma tesislerini kuracaklarını belirterek 10 gün sonra tekrar gelip derenin son halini görmemizi istediler. 

Yağmurca deresinden yıllardır suladıkları pancar, buğday, ayçiçeği, süpürge vs gibi ürünlerin bu yazın sulamalarının mümkün olmadığını mağdur olduklarını beyan eden köylüler. Konunun önümüzdeki günlerde önce Uzunköprü Kaymakamlığına, Çevre Gönüllüleri Derneği ve ardından Valiliğe intikal ettirileceğini söyleyen vatandaşlar Biz Yağmurca köyü sakinleri olarak gerekirse Bakanlıkların kapısının aşındırılacağız dediler , Hürgazete Selim Bekar ve trakya22.com imtiyaz sahibi Ahmet Topaç ın  bahse geçen atık su havzası ve vatandaşın söyledikleri video izlemek için.............................. tıklayınız

https://www.trakya22.com adresinden 23 Ekim 2024, 23:32 tarihinde yazdırılmıştır.