Bulgaristan Edirne Başkonsolosu Popov'dan Başkan Çağlayan'a Ziyaret

Bulgaristan Edirne Başkonsolosu Popov'dan Başkan Çağlayan'a Ziyaret Bulgaristan'ın Edirne Başkonsolosu Lubomir Popov, Kırklareli Belediye Başkanlığı'nı ziyaret etti.
Bulgaristan Edirne Başkonsolosu Popov'dan Başkan Çağlayan'a Ziyaret Bulgaristan'ın Edirne Başkonsolosu Lubomir Popov, Kırklareli Belediye Başkanlığı'nı ziyaret etti.

Belediye Başkanı Av. Cavit Çağlayan ile makamında görüşen Başkonsolos Popov, ziyaret yaptığı konuşmada, Bulgaristan'ın vizeler konusunda iyileştirmelerden bahsetti. Bulgaristan'ın vize konusunda yakın tarihte düzenlemeler yaptığını belirten Başkonsolos Popov, Schengen vizesi olan Türk vatandaşlarının Bulgaristan'a rahatlıkla gidip gelebildiğini belirtti.

Başkonsolos Popov, "Bulgaristan hükümetinin yaptığı düzenleme ile 1 Şubat 2012'den geçerli olmak üzere Schengen vizesi olan Türk vatandaşları Bulgaristan'a rahatlıkla gitmeye başladı. İşadamlarımız, kültür sanatla uğraşanlar kolaylıkla Schengen vizesi alabiliyor. 2 Mart 2012'den bu yana yeşil pasaportlularda rahatlıkla Bulgaristan'a geçmeye başladı. Yeşil pasaportlulara bazı kolaylıklar sağlandı. Tek sorun kırmızı pasaportluların. Bulgaristan hükümeti bu konuda proje üretmeye başladı. Bundan sonra

merkezi İstanbul'da olan ve bazı illerde şubeleri kurulacak olan firma aracılığı ile vize alınabilecek. Firma ay sonuna kadar hizmet vermeye başlayacak" dedi.

Başkonsolos Popov, Başkan Çağlayan'a, Kırklareli'nde, Bulgaristan'daki işadamları için bir temsilcilik bürosunun açılması talebinde bulundu. Ziyarete katılan Bulgaristan Trakya Birlik Derneği Başkanı Krasimir Premyanov, dernek faaliyetleri ve bundan sonra yapmak istedikleri hakkında bazı bilgiler verdi.

Ziyaretin sonunda Başkan Çağlayan kendisine yapılan ziyaretten dolayı mutluluk duyduğunu belirterek, Popov'a Kırklareli'ni simgeleyen plaket verdi

https://www.trakya22.com adresinden 23 Ekim 2024, 16:30 tarihinde yazdırılmıştır.