Irak'ta 27 Polis Öldürüldü

Irak'ta 27 Polis Öldürüldü Irak'ın batısında silahlı saldırganların güvenlik güçlerine ateş açması sonucu 27 polis hayatını kaybetti.
Irak'ta 27 Polis Öldürüldü Irak'ta kan durmuyor. Ülkenin batısında silahlı saldırganların güvenlik güçlerine ateş açması sonucu 27 polis hayatını kaybetti.

Yetkililer, askerî üniforma giyen bazı silahlı kişilerin, Bağdat'ın 220 kilometre kuzeybatısındaki Hadise kentinde iki komiseri evlerinden kaçırdığını açıkladı.

Silahlı saldırganların daha sonra kentteki iki güvenlik noktasında polislerle çatışmaya girdiği belirtildi.

Çatışmada 27 polis ile 3 saldırganın öldüğü bildirildi.

NEREDEYSE HER HAFTA TEKRARLANIYOR

Daha iki hafta önce başkent Bağdat'ın çeşitli semtlerinde bomba yüklü araçların patalaması sonucu onlarca kişi hayatını kaybetmiş, yüzlerce kişi de yaralanmıştı. Görgü şahitleri, Bağdat'ta en az dört adet patlamış araç bulduklarını aktarıyordu.

Bağdat'taki saldırı, Şiiler'i ve polis noktalarını hedef alırken aynı gün Tikrit, Diyala, Kerkük ve Selahattin kentlerinde de benzer patlamaların yaşanmıştı.

Bu saldırıdan bir hafta önce de Irak Polis Akademisi yakınlarında bir bombalı saldırı gerçekleştirilmiş ve saldırı sonucu 19 kişi hayatını kaybetmişti.

Şİİ-SÜNNİ GERGİNLİĞİ ARTIYOR

Amerika'nın Irak'tan çekildiği Aralık ayından bu yana dinî gruplar arasındaki gerilim giderek tırmanıyor.

Şiiler'e yönelik en büyük saldırı, Ocak ayında Basra kenti yakınlarında gerçekleştirilmişti. Polis üniforması giyen saldırgan, Basra'nın Zübeyir ilçesindeki büyük bir Şii camiine gitmek isteyen Şii hacılara yönelik olarak polis kontrol noktasında bir intihar eylemi gerçekleştirmişti.  

Şiiler, Hz. Muhammed'in torunu Hz. Hüseyin ve beraberindeki 72 kişinin, 10 Ekim 680'de Kerbela'da şehit edilişinin kırkıncı günü dolayısıyla yapılan Erbain yas toplantılarının son günlerinde Zübeyir'de toplanıyorlardı.

https://www.trakya22.com adresinden 23 Ekim 2024, 16:33 tarihinde yazdırılmıştır.