İsmail BODUR’UN Başkanlığı Düştü!

Esnaf-Kefalet Sanatkârlar Kredi Kooperatifi’nde 18 Mart’ta Olağanüstü Kongre Gözüküyor! Bütün bu gelişmelerin arkasında Emin İNAĞ’IN Olduğu söyleniyor
İsmail BODUR’UN  Başkanlığı Düştü!

 

Edirne Esnaf Ve Sanatkârlar Kredi Ve Kefalet Kooperatifi Başkanı İsmail Bodur Bazı Yönetim Ve Denetim Kurulu Üyeleri Hakkında Müfettiş Tarafından Hazırlandı.

Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı İsmail Bodur bazı yönetim ve denetim kurulu üyeleri hakkında müfettiş tarafından hazırlanan rapor bomba etkisi yarattı. Müfettiş hazırladığı raporda, Başkan İsmail Bodur ile bazı yönetim ve denetim kurulu üyelerinin, üyeliklerinin düşürülmesi gerektiğini belirtirken, Kooperatif yönetiminin ne yapacağı merakla beklenmeye başlandı. Hukukçular, ilgili maddeler gereği adı geçen yöneticilerin görevlerine devam edemeyeceklerini ifade etti.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Merkez Birliği müfettişi tarafından yapılan incelemeyle hazırlanan raporda Kooperatif Başkanı İsmail Bodur ile Başkan Vekili Halil İnalcık, üye Hasan Güzelli, Selçuk Gül, Nezhattin Erçetin ve denetim Kurlu Üyesi Hakan Giyik’in, yönetiminde oldukları kooperatife olan bazı borçlarının takibe düştüğü ve borcundan ötürü takibe düşen 399 ortağın 139’unun icra takbine alındığı, geriye kalan 260 ortağın da icra takibine başlanmadan, idari takipte bekletildiğini ifade edilerek Bodur ve adı geçen yöneticilerinin yönetim ve denetim kurulu üyeliklerinden düşürülmeleri gerektiği belirtildi.

Kooperatif Başkanı İsmail Bodur ile Başkan Vekili Halil İnalcık, üye Hasan Güzelli, Selçuk Gül, Nezhattin Erçetin ve denetim Kurlu Üyesi Hakan Giyik’in asıl ya da kefil oldukları borçlarının takibe düştüğüne de raporunda yer veren müfettiş, “Koopertif yöneticilerinin takibe düşen borçları teftiş sürecinde kapatmış olmakla birlikte, yönetim kurulu üyelerinin üyeliklerini düzenleyen ana sözleşmenin 43. Maddesinin 6. Fıkrası ile, 52. Maddesinin 1. Fıkrası ve 5 bendi gereği 30 gün içerisinde takipteki borçlarını ödemedikleri gerekçesiyle yönetim ve denetim kurulu üyeliklerinden düşürülmeleri” ifadelerini kullandı.

Müfettiş hazırladığı raporda kooperatif ortaklarından 399 ortağın borçlarını zamanında ödemediklerini, bunlardan 139’unun icra takbine alındığı, geriye kalan 260 ortağın da icra takibine başlanmadan, idari takipte bekletildiğini belirtti.

Söz konusu raporla ilgili olarak görüşünü sorduğumuz Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkanı İsmail Bodur, konunun doğru olduğunu ancak kendilerine henüz bir bildirim yapılmadığını belirterek, “Pazartesi günü yapacağımız yönetim kurulunda gerekeni yapacağız. Biz söz konusu raporda yazılanları iyilik için yaptık, kötü bir niyetimiz yoktu” dedi.

https://www.trakya22.com adresinden 23 Ekim 2024, 16:30 tarihinde yazdırılmıştır.