El yapımı 27 bomba ele geçirildi

Mersin polisi ihbar üzerine bir eve operasyon düzenledi, baskında el yapımı 27 bomba bulundu
El yapımı 27 bomba ele geçirildi  

Mersin'de terör örgütü PKK yandaşlarının imalathane olarak kullanıldığı anlaşılan evde 27 ;el yapımı bomba ile bomba yapımında kullanılan malzemeler ele geçirildi.

 

Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, merkez Akdeniz İlçesi Hal Mahallesi 6035 sokakta bulunan bir eve operasyon düzenlendi. Operasyonda 2 katlı evin zemin katında arama yapan ekipler, kola kutularıyla hazırlanmış içi çivi ve bilye ile güçlendirilmiş el yapımı 27 bomba, 3 kar maskesi, 1 çift eldiven, 1 pompalı tüfek, 1 demir kesme makinası, 1 boru anahtarı, 1 fotoğraf makinesi, 1 gitar ile bomba yapımında kullanılan malzemeler ve havai fişek kutuları ele geçirildi. Ele geçen malzemeler, uzman ekiplerin yaptığı incelemenin ardından muhafaza altına alınarak Mersin Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Polis ekipleri yaptıkları araştırmada, evin 2 kişi tarafından yaklaşık 20 gün önce kiralandığını ancak 7-8 kişi tarafından kullanıldığını tespit etti. 

 

Malzemelerin, terör örgütü ele başı Abdullah Öcalan'ın yakalanma yıldönümü olan 15 Şubat'ta sokak eylemlerinde kullanılmak üzere hazırlandığı ileri sürüldü.

https://www.trakya22.com adresinden 23 Ekim 2024, 16:36 tarihinde yazdırılmıştır.