Ahmedinejad'tan Nükleer Mesaj

Ahmedinejad'tan Nükleer Mesaj Ahmedinejad, çok yakında nükleer alanda sağladıkları çok önemli gelişmeleri açıklayacaklarını söyledi.
Ahmedinejad'tan Nükleer Mesaj İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, çok yakında nükleer alanda sağladıkları çok önemli gelişmeleri açıklayacaklarını söyledi. Devrimin 33. yıldönümü kutlamalarında Azadi Meydanı'nda konuşan Ahmedinejad, ayrıntılı bilgi vermedi.

İran bayrakları ve Ruhani Lider Ayetullah Ali Hamaney'in posterlerini taşıyan binlerce kişi ise "Amerika'ya ölüm, İsrail'e ölüm" sloganları attı.

HOLOKOST PUTUNU KIRDIK

Ahmedinejad konuşmasında İran'ın İsrail devletinin ve ABD hegemonyasının temeli olan Holokost (Yahudi soykırımı) "put"unu kırdığını da söyledi.

İran Cumhurbaşkanı, "İran ulusu yeni ve modern bir putu kırmıştır. Dünyanın kibri (ABD) ve sömürgeciler (Batı) dünyayı kontrol etmek için Siyonist rejim (İsrail) denilen bir put yarattı. Bu putun ruhu Holokost denilen bir hikayeydi. İran ulusu cesareti ve bilgeliğiyle bu putu kırmış ve Batı'daki insanları özgürleştirmiştir" diye konuştu.

HANİYE DE KÜRSÜDE

İran'daki kutlamalara, Gazze'deki Hamas yönetiminin lideri İsmail Haniye de katıldı. Hamas'ın asla İsrail'i tanımayacağını belirten Haniye, "Bizim İsrail işgalini tanımamızı ve direnişimizi bırakmamızı istiyorlar. Ancak Filistin halkının temsilcisi ve dünyadaki özgürlük savaşçılarının sözcüsü olarak ben, Tahran'ın Azadi Meydanı'ndan İsrail'i asla tanımayacağımızı ilan ediyorum" dedi.

Haniye, "Direniş Kudüs dahil bütün Filistin toprakları özgürleştirilene ve bütün mülteciler evlerine dönene kadar sürecek" dedi.

https://www.trakya22.com adresinden 23 Ekim 2024, 23:48 tarihinde yazdırılmıştır.