YÜCEER KANSERİ HATIRLATTI

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan YÜCEER 4 Şubat Kanser Günü sebebi ilehaber merkezimize yazılı bir açıklamada bulundu.
YÜCEER KANSERİ HATIRLATTI

 

 


YÜCEER söz konusu açıklamasında şu ifadelere yer verdi :
“Günümüzde milyonlarca insan kanserli ya da hastalığı tedavi edilmiş olarak yaşamlarını sürdürmektedir. Kanser, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de vaka sayısı hızla artan hastalıkların başında gelmektedir. Kanserin oluşumunda genetik faktörlerin etkisi % 5-10 oranında etkili olurken çevresel faktörlerin % 90-95’lere varan etkisinin olduğu yapılan araştırmalar sonucu ortaya çıkmıştır. Teknoloji alanındaki gelişmelerle birlikte insanlar, günlük hayatında yemekten giyime, mobilyadan elektroniğe hemen her alanda kanserojen maddelere maruz kalmaktadır. Bununla birlikte sigara kullanımı, hareketsizlik, beslenme etkenleri, mesleki maruziyetler zaten kanser oluşumunda etkili olurken, özellikle son yıllarda genetiği değiştirilmiş gıdaların hayatımıza girmesi ve HES’lerin sıklıkla kurulmaya devam etmesi gelecek yıllarda kanser hastalarının sayısının giderek artacağının da göstergesidir.
Özellikle son yıllarda Trakya bölgemizde üniversiteler tarafından yapılan araştırmalar, Ergene Nehrinin çevresel etkenlerle ne denli kirlendiğini ve artık Ergene’nin bölgemiz için adeta ölüm saçmakta olduğunu ortaya koymuştur. Trakya’da artmakta olan kanser vakalarının önlenebilmesi için Hükümetin Ergene sorununa ülke sorunu bakması ve  konuya çok ciddi yaklaşması gerekmektedir.
Bunun yanı sıra Sağlık Bakanlığının kanser kontrol politikalarını geliştirilmesi, kanseri önleme ve erken teşhise yönelik faaliyetleri arttırması büyük önem taşımaktadır. Ayrıca yurttaşlarımızın da tüm kanserlerden korunma ve kanser kontrolünde farkındalığı arttırmak amacıyla bu hastalık konusunda daha bilinçli ve kanserle savaş etkinliklerine daha duyarlı olması gerekmektedir.
Bu duygu ve düşüncelerle 4 Şubat Dünya Kanser Günü vesilesiyle tüm kanser hastalarına acil şifalar diliyorum. Sevgi ve saygılarımla.”
https://www.trakya22.com adresinden 23 Ekim 2024, 10:19 tarihinde yazdırılmıştır.