Suriye Türkiye'den Destek İstedi

Suriye Türkiye'den Destek İstedi Suriye'nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Beşşar El Caferi, Türkiye'nin desteğini istediklerini söyledi.
Suriye Türkiye'den Destek İstedi Suriye'nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Beşşar El Caferi, BM Güvenlik Konseyi'nin Suriye konulu toplantısında Türkiye'nin desteğini istediklerini söyledi.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) Suriye toplantısı sona erdi. Caferi, BMGK'nın Suriye konulu toplantısında son sözü alarak bazı açıklamalarda bulundu. Konuşmasında Katar'a yüklenen El Caferi, "Katar önce hangi birliğe üye olduğuna karar versin, NATO'ya mı yoksa Arap Birliği'ne mi üye?" dedi.

Caferi, Türkiye'nin adını vermeden, Suriye'nin daha önce dostu olan bazı ülkelerin, Suriye'de petrol rafinelerine saldıran silahlı unsurları barındırdığını ileri sürdü.

Caferi, Suriye'deki ekonomik zorluklardan söz ederken de, Türkiye ile ekonomik ortaklığa gittiklerini, ancak bunun kendilerine milyarlarca dolarlık zarar verdiğini de ileri sürdü.

"Hatalar yapıldığı açık" diye konuşan Caferi, "Cumhurbaşkanı Beşşar Esad krizden çıkmak için bir yol haritası da sundu, ama her şeyi kendi yapamaz, Arap Birliği'nin, Türkiye'nin, kardeş ülkelerin ve Konsey'in yardımına ihtiyacı var" dedi.

https://www.trakya22.com adresinden 23 Ekim 2024, 16:29 tarihinde yazdırılmıştır.