Türkiye'ye Karşı Haçlı Seferi Kıvılcımı

Türkiye'ye Karşı Haçlı Seferi Kıvılcımı Fransız Senatosu'nun "soykırımların" inkarını cezalandıran yasa tasarısını onaylaması tartışılmaya devam ediyor.
Türkiye'ye Karşı Haçlı Seferi Kıvılcımı Katar'da yayımlanan El Şark gazetesi, "1915 yılındaki Ermeni soykırımının inkarını suç sayan yasayı onaylamasıyla Fransa, Türkiye'ye karşı bir haçlı seferi kıvılcımı yakmış oldu" diyerek, "Türkiye dünyanın terazisidir. Bu nedenle Türkiye sesini çok yükseltmeli ve kendisi için kötülük isteyenlerle uzun bir mücadeleye hazırlanmalıdır" diye yazdı.

ABHaber'in yansıttığı El Şark gazetesinde yayımlanan Semir el Hacavi imzalı haberde, "Fransız Parlamentosunun, Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin de desteğiyle 1915 yılındaki Ermeni soykırımının inkarını suç sayan yasayı onaylamasıyla Fransa, Türkiye'ye karşı bir haçlı seferi kıvılcımı yakmış oldu" denilerek, insan hakları konusunda konuşmaya hakkı olan en son ülkenin Fransa olduğu ifade edildi.

"Zira bu ülke 1,5 milyon Cezayirliyi ve sayılamayacak kadar Vietnamlıyı katletti. Fransa'nın bütün dünyada katlettiği masum insanların sayısı kaçtır" diye soran Hacavi, "Söz konusu Fransız yasası sadece Türkiye ile değil bütün dünyadaki Arap ve Müslümanlarla tarihi bir hesap tasfiyesidir. Zira Osmanlı Devleti hepimizin devletiydi ve dedem bir Osmanlı vatandaşıydı" dedi.

Semir el Hacavi, Fransa'nın arkasındaki Amerika ve Batı ile tarihi canlandırıp çatışma ortamı yaratmak için bir ısınma süreci başlattığını savunarak, "Bu süreç belki de İran'dan başlayıp tüm dünyayı kapsayabilir" görüşünü dile getirdi.

https://www.trakya22.com adresinden 23 Ekim 2024, 16:24 tarihinde yazdırılmıştır.