Bağdat'ta Bombalı Saldırı: 28 Ölü

Bağdat'ta Bombalı Saldırı: 28 Ölü Bağdat'ta cenaze töreninde bombalı araçla düzenlenen saldırıda en az 28 kişi öldü, 50 kişi yaralandı.
Bağdat'ta Bombalı Saldırı: 28 Ölü Son dönemde etnik çatışmalarla gündeme gelen Irak'tan bir üzücü haber daha geldi. Henüz dün Irak'ta Türkmenlerin yaşadığı bir bölgede gerçekleşen bombalı saldırının ardından bugün de Bağdat'ın Zaafariniya semtinde bombalı bir saldırı meydana geldi.

Irak'ın başkenti Bağdat'ın Zaafariniya semtinde cenaze töreninin düzenlendiği sırada ortalığı savaş alanına çeviren bir patlama meydana geldi. 150 kişinin bulunduğu cenaze töreni alanı bir anda kan gölüne döndü.

bir cenaze töreninde bombalı araçla düzenlenen büyük saldırıda en az 28 kişi öldüğü ve 50 kişinin yaralandığı bildirildi.

Yaralıların kaldırıldığı hastaneden elde edilen bilgilere göre, patlamanın, gerçekleştiği yer de çok ironikti. Patlamanın gerçekleştiği noktada bulunan insanlar dün akşam silahlı bir saldırı sonucu ölen 3 kişinin cenazesi için oradaydı.

Söz konusu silahlı saldırı sonucu hayatlarını kaybeden 3 kişiyi toprağa vermek için toplanan 150 kişi, bu sefer de bombalı bir aracın saldırısına maruz kaldı.

Irak emniyeti yaşanan bu bombalı saldırının dün yaşanan silahlı saldırı ile bağlantısı olup olmadığını araştırıyor. Bu bağlamda bölgede geniş çaplı bir soruşturma başlatıldı.

Ayrıca yaralıların kaldırıldığı hastanede de tedavi süreci halen devam ediyor.

Bağdat

https://www.trakya22.com adresinden 23 Ekim 2024, 16:29 tarihinde yazdırılmıştır.