UĞUR MUMCU'YU UNUTMAYACAĞIZ...

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan YÜCEER Uğur Mumcu un katledilişinin 19. Yıldönümü sebebi ile bir mesaj yayımladı. YÜCEER mesajında şu ifadelere yer verdi. Laik, demokratik, sosyal ve hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nin çağdaş uygarlık yolunda verdiği aydınlanma mücadelesini bir türlü içlerine sindiremeyen karanlık güçler, 40 yıldır alçakça cinayetler işlemektedirler.
UĞUR MUMCU'YU UNUTMAYACAĞIZ...
Abdi İpekçi, Muammer Aksoy, Uğur Mumcu, Ahmet Taner Kışlalı, Bahriye Üçok,  Kemal Türkler, Gün Sazak, Ümit Kaftancıoğlu, İlhan Erdost, Hrant Dink ve daha nice yurtsever aydınımız, bu alçakça cinayetler sonucu yaşamlarını yitirmiştir. Ne yazık ki ülkemiz tarihi faili meçhul cinayetlerle doludur. Bugün gelinen noktada bu cinayetlerin hiç biri aydınlatılamadığı gibi onlarla birlikte yok edilmeye çalışılan aydınlık Türkiye'yi karartmak yolunda da bir hayli mesafe alınmıştır.
“Türkiye Cumhuriyeti demokratik hukuk devletidir” diyebilmenin ilk koşulu, demokratik hukuk devletini güçlendirmektir. Demokratik hukuk devletinin güçlenmesinin ilk koşulu ise arkasında, tarihinde, yakın geçmişinde faili meçhul bırakılan siyasi cinayetlerden temizlenmiş ve arındırılmış olmasıdır. Ülkemizde meydana gelen faili meçhul cinayetler ise bugüne kadar tam anlamıyla soruşturulmamış, araştırılmamış ve yargılanmamıştır. Yalnızca araştırılıyormuş, soruşturuluyormuş ya da yargılanıyormuş gibi yapılmıştır. Konuyla ilgili kurulan araştırma komisyonlarının ve mahkemelerin önü tıkanmış, "Devlet sırrı" kavramı adı altında, istenilen bilgilerin ve belgelerin tarafların eline geçmesine engel olunmuştur. Türkiye’nin aydınlık yüzü Uğur Mumcu’nun hunharca katledilişinin üzerinden 19 yıl geçmesine rağmen bu düzenin çarklarına ortak olanlar ne yazık ki hala susmaktadır.  Fakat tüm engellere rağmen; Uğur Mumcuların mücadeleleri yolumuzu aydınlatacak ve Cumhuriyetimiz sonsuza kadar yaşayacaktır.  
Bu duygu ve düşüncelerle, başta rahmetli Uğur Mumcu olmak üzere, demokrasi yolunda yaşamını yitiren tüm değerleri saygı ve özlemle anıyorum.

                                                                                          Dr. Candan YÜCEER
                                                                                        CHP Tekirdağ Milletvekili

 

https://www.trakya22.com adresinden 23 Ekim 2024, 10:19 tarihinde yazdırılmıştır.