HASAN FİLİZ DEHŞETİ ANLATTI

İtalya'nın Toscana sahili yakınında kaza yapan ''Costa Concordia'' gemisinden sağ kurtulan Türk vatandaşlarından birisi olan Hasan filiz dehşet anlarını anlattı. Türkiye;nin Roma Büyük elçiliği personelin kaza sonrasında kendileriyle çok ilgilendiğini belirterek Roma Büyük elçiliğine ve personeline teşekkür etti.
HASAN FİLİZ DEHŞETİ ANLATTI

 


Tekirdağ Çorlu ilçesinde yaşayan ve aynı zamanda CHP Yeniçiftlik Belde Başkanı olan Hasan Filiz kaza sırasında gemi personelinin çoktan gemiyi terk ettiğini, kendiler karaya çıktıklarında gemi personelinin çoktan karaya çıkmış olduğunu gördüğünü belirterek; “Yolcuların güvenliğinden sorumlu gemi personeli çoktan gemiyi terk etmişler. Biz kazadan saatler sonra ancak raya çıkabildik. Filikaların büyük bir bölümü zaten çalışmıyordu. Karaya çıktığımızda hayretler içerisinde kaldım. Gemi personelinin bir çoğu bizden saatler öncesinde karaya çıkmışlar. Bu çelişkiyi hala anlamış değilim. Kaza İtalyan yerel saatiyle 21 – 45 de oldu. Gemi yönetimi bizlere elektrik arızası olduğunu söyledi. Elektrikler kesildi. Büyük bir panik yaşanmaya başladı. Daha sonra bize gemiyi terk etmemiz söylendi. Eşim, oğlum ve ben kendimizi büyük bir zorlukla filikaya attık. Bizden sonra filikalar çalışmadı. Gemi yan yattığından filikalar çalışmaz hale geldi. Vatanımızdan uzak bir yerde böyle bir kazayı yaşamak çok zor oluyor. Türkiye’nin Roma Büyük elçiliği personeli bizlere vatanımızdan uzak kaldığımızı hissettirmediler. Tüm sorunlarımızla yakından ilgilendiler. Filikaya bindiğimizde 6 yaşında bir çocuk da yanımızdaydı. Çok korkmuştu ve titriyordu. Eşim kucağına aldı ve yakından ilgilendik. O anı hiç unutamıyorum” Dedi.
Ruslar bizi kıskandı!
Kazadan tahliye olduktan sonraki gelişmeleri de bizimle paylaşan Hasan Filiz Türkiye’nin Roma Büyük elçiliğinin ve personelinin gösterdiği ilgi ve alaka karşısında Rusların hayret içerisinde kaldığını belirterek; “ Bizler Roma Büyük elçiliğimizden ve personelinden çok büyük destek aldık. Vatanımızdan binlerce kilometre uzaklıkta olmamıza rağmen kendimizi asla sahipsiz olarak görmedik. Kazadan birlikte kurtulduğumuz iki Rus aile Türk Büyük elçiliğimizin bizlere gösterdiği yakın alaka ve ilgiyi kıskandıklarını ifade ettiler. Kendi elçiliklerinin hiç ilgilenmediğini belirttiler. Dünyanın bir çok ülkesinden vatandaşlar vardı. Elçilik personelimizin gayretleri ve ilgisi herkesin dikkatini çekti. Kıskananlarda oldu, takdirle karşılayanlarda oldu. Bu tablo ülkemiz adına gurur vericidir. Bir Türk vatandaşı olarak gurur duydum. İyi ki varlar. Hepsine teşekkürlerimi, şükranlarımı sunuyorum” Dedi.
Milletvekillerimize teşekkür ederim!
Hasan Filiz Kaza sonrasında kendisini bizzat arayarak geçmiş olsun dileklerinde bulunanlara da teşekkür ederek; “Kaza sırasında telefonlarımız suya düştü. Başta CHP Tekirdağ Milletvekillerimiz Emre Köprülü ve Candan Yüceer olmak üzere İl Başkanımız Kadir Albayrak ve yöneticilerimiz oğlumun telefonundan bana ulaşarak geçmiş olsun dileklerini ilettiler. Kaza anından sonra ve hala bu güne kadar bizleri arayarak yalnız bırakmayan tüm dostlarımıza, bölgemizde görev yapan değerli basın mensuplarımıza teşekkürlerimi sunarım. Allah kimseye bir daha böyle bir anı yaşatmasın” Dedi.
 
haber merkezi
Haber: Abdurrahim Yıldırım
 
https://www.trakya22.com adresinden 23 Ekim 2024, 16:28 tarihinde yazdırılmıştır.