CHPDE İLÇE KONGRE SÜRESİ BAŞLADI

CHP İlçe Kongreleri süreci başlamış olup, 21 Ocak-19 Şubat tarihleri arasında delege seçimlerimiz yapılacaktır. Delege seçimlerinde 1393 üyemizin oy kullanma hakkı bulunmaktadır. CHP tüzüğüne göre her 100 oya 1 kongre delegesi, her 50 oya da 1 önseçim delegesi seçilmektedir. İlçemizde şehir merkezi ve köyler dahil 328 kongre delegesi, 505 önseçim delegesi seçilecektir. İlçe kongremizde sadece 328 kongre delegesi oy kullanacaktır.
CHPDE İLÇE KONGRE SÜRESİ BAŞLADI

 


 

            29 Ocak Pazar günü saat 09.00-16.00 saatleri arsında mahalle delegelerimizin seçimi ilçe binamızda yapılacaktır. Belde ve köylerdeki delege seçimlerimizi de 19 Şubat tarihine kadar bitireceğiz. 31 Mart-13 Mayıs tarihleri arasında da İlçe Kongrelerimizi tamamlayacağız. CHP biat kültüründen gelenlerin değil, özgür ve demokrat bireylerden oluşan demokrasinin kurum ve kuruluşlarıyla ülkemize egemen olmasını savunan bir siyasi parti olarak demokrasiyi öncelikli olarak kendi içinde yerleştirmek ve uygulamak zorundadır. CHP ye üye olan herkesin delege olma, seçimlerde her birime aday olma hakkı vardır ve bu kesinlikle kullanılmalıdır.

Biz AKP gibi “İleri Demokrasi” söylemlerinde bulunup, daha sonra da İlçe kongrelerinde iki liste olmaz, gerekirse çizeriz. Genel merkez bunu kabul etmez deyip aday olacakları tehdit etmeyiz.

            Delege seçimlerimizin ve İlçe Kongremizin Uzunköprü’müze, Ülkemize hayırlı olmasını dileriz

 

trakya22.com haber merkezi

https://www.trakya22.com adresinden 23 Ekim 2024, 10:31 tarihinde yazdırılmıştır.