Edirne CHP HAREKETİNDEN Edirne Halkına Açık Davet…

EDİRNE CHP HAREKETİNDEN EDİRNE HALKINA AÇIK DAVET…
Edirne CHP HAREKETİNDEN Edirne Halkına Açık  Davet…

 

 

Değerli Halkımız,

Edirne, tarihinde barındırdığı kültürden dolayı yıllardan bu yana Cumhuriyet ilkelerinden ve Demokrasi anlayışından asla ödün vermeden tercihlerini ortaya koymaktadır.

Bu çerçevede, siyaseten ana ekseninde “İnsan” olan Sol düşünceyi, Edirnelilerin  baskılara rağmen vazgeçmediği bir evrensel değer olarak benimsediğine her seçimde şahitlik etmekteyiz.

Fakat üzülerek söylemek gerekirse Edirne ve Edirneli bu seçimlerinin karşılığı olan hizmetleri almakta aynı istikrarı yakalayamamıştır. Sol düşüncenin olmazsa olmazı olan Demokrasi anlayışı bu tarihe kadar Siyasi adayların belirlenmesinde bile işletilemediği için, kendi seçtiğimiz adaylar dışında bize sunulanları seçmek zorunda bırakıldık… Dolayısı ile mevcut durum siyasi tröstler ve çıkar grupları yaratma dışında, Halk adına pozitif bir siyaseti ortaya koymaktan çok uzak oldu.

Siyaseten bu “Makus talihe” artık dur demenin zamanıdır…Zira Cumhuriyet Halk Partisinde yaşanan zihniyet değişimi ilk meyvelerini genel seçim öncesi 29 ilde adaylarını ön seçim ile belirlemesiyle verdi. Şimdi teşkilatların yeniden şekilleneceği bir seçim takviminin içinde olan CHP’de, yaşanacak olan Delege,İlçe ve İl seçimleri, Edirnemiz için de adeta “Kader” niteliğinde bir sürecin başlangıcı olacaktır.

Bu nedenle Edirne’de CHP üyelerini tarihi bir sorumluluk beklemektedir. Bu sorumluluk Kent Yaşamının geleceği ve gelecek nesillere Siyasi Ahlak ve Etik Davranış biçimlerinin egemen olduğu yeni bir Edirne yaratmanın getirdiği sorumluluktur.

Dikkatli incelendiğinde mevcut kadroların yıllar içinde bu misyonu yeterince yerine getiremediği gerçeğini açıkça ortaya koymaktadır… Edirne, Bazı samimi girişimleri tenzih etmekle birlikte mevcut düzenin ortaya çıkardığı bir avuç “Siyaset Profesyoneli” nin eline teslim edilemeyecek kadar önemli ve “Aydın” bir kent olmalıdır. Yaklaşık 20 yıldır atanmışlar tarafından idare edilen Kent’in geldiği noktaya bakıldığında, Delege Ağaları, İş tehditi altında oy kullanan Üyeler ve küskün insan yığınları dışında gözle görünür bir başarıdan söz etmek neredeyse imkansızdır.

Bütün bunlara “Dur” diyecek olan yine Edirne Halkı ve Edirne’de yaşayan CHP üyelerinin yüksek iradesidir.

Değerli Edirne Halkı ve Değerli CHP Üyesi ;

Bu makus talihi yenmenin en gerçekçi ve en erdemli yolu muhakkak ki yine Demokrasi yoluyla mümkün olacaktır…Seçim takvimine göre yaklaşan Delege Seçimlerinde göstereceğiniz duyarlılıkla yeni bir Edirne’yi yeniden birlikte yaratmak mümkün..

Doğru ,Dürüst ve İlkeli kadrolarla, herkesin eşit söz söyleme hakkının olduğu, gerçek demokrasi anlayışı içinde idare edilecek olan Edirne’de, Siyasi,Sosyal,ekonomik ve Kültürel sorunları çözmek mümkündür. Birlikte üretilecek mantıklı projeler etrafında birleşildiğinde Edirne’nin çözülemeyecek sorunu yoktur.

Yaklaşık bir yıl öncesinde bu eksende düşünen insanların bir araya gelerek oluşturmuş olduğu “Edirne CHP Hareketi”, her şeyden önce geleceğe etik bir davranış biçimi ile siyasi ahlak bırakmak amacını gütmektedir. Herhangi bir kişi ya da grubun uhdesinde olmayan bu taban hareketi, gücünü ve söz söyleme hakkını, bu düşünce etrafında birleşen Edirne Halkından ve CHP üyelerinden almaktadır.

Mevcut durumu yıllardır adeta bir kadermiş gibi halkımıza dayatan zihniyet yüzünden çok değerli CHP üyelerinin kendisini siyasetten uzak durmak zorunda hissettiğini üzülerek görmekteyiz.

Edirne CHP Hareketi olarak bu üyelerimize açık davette bulunuyoruz…Bu ilkesel tavırları benimseyen, Edirne İçin söyleyecek sözü olan, İlkeli siyaset yapmayı isteyen, birlikte üreteceğimiz projelerle Edirne’nin Kaderini değiştirmeye talip ve aktif görev yapmak isteyen tüm CHP üyelerini ve bu eksende düşünen herkesi aramızda görmekten onur duyacağız.

Bizler biliyoruz ki “Umutsuzluğu Umuda döndürmek ancak ve ancak birlikte mümkün”

Edirne Kamuoyuna, Saygılarımızla…

 

EDİRNE CHP HAREKETİ

www.edirnechphareketi.com

İrtibat Tel : 0 541 239 88 77

https://www.trakya22.com adresinden 23 Ekim 2024, 10:19 tarihinde yazdırılmıştır.