Edirne-nin Kurtuluşu , Törenle Kutlandı

Edirne'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 89'uncu yıl dönümü törenle kutlandı.
Edirne-nin Kurtuluşu , Törenle Kutlandı Edirne'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 89'uncu yıl dönümü törenle kutlandı.

İlk program saat 09.00'da Atatürk Anıtı önünde yapıldı.

Edirne Valisi Gökhan Sözer, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Cengiz Demirci, Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'nin yerini almasıyla çelenkler konuldu. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından tebriklerin kabulü için Edirne Belediyesi'ne geçildi.

Programın ikinci bölümüne Talatpaşa Bulvarı'nda devam edildi. Vali, Garnizon Komutanı, Belediye Başkanı üstü açık bir askeri araçla halkın kurtuluş gününü kutladı. 21 pare top atışının ardından öğrenciler şehrin düşman işgalinden kurtuluşunu canlandırdı. Öğrenciler, kurtuluşun simgesi olan Türk bayrağını da Vali Gökhan Sözer'e teslim etti.

ÖĞRENCİLER SOĞUKTA ZOR ANLAR YAŞADI

Törenlerin yapıldığı Talatpaşa Bulvarı'nı vatandaşlar sabah saatlerinden itibaren doldurdu. Resmi geçide katılacak okullardan öğrenciler ve diğer kurum temsilcileri tören öncesinde bulvar üzerinde yerini aldı. Havanın soğuk olması nedeniyle başta öğrenciler olmak üzere törene katılanlar zor anlar yaşadı. Öğrencilerin bir kısmı ısınmak için okul flamalarına, bazı öğrenciler de birbirlerine sarılmak zorunda kaldı.

Tören, belediye halk Oyunları gösterisi ve katılımcıların resmi geçidi ile sona erdi.

(C H A)

https://www.trakya22.com adresinden 23 Ekim 2024, 16:25 tarihinde yazdırılmıştır.