Van da yaşanan debrem ile ilgili Av. M. İRİŞ’E Sorduk

Trakya22.com Van da yaşanan debrem ile ilgili Av. M. İRİŞ’E görüşlerini ve sonraki sürecte ne yapıla bilir diye sordu
Van da yaşanan debrem ile ilgili Av. M. İRİŞ’E Sorduk

Röportaj   :

Depremlerdeki  ölümler ile ilgili ne düşünüyorsunuz?

Depremde ölen vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, kalanlara sabırlar diliyorum.DEPREM öldürmez.İnsanları öldüren, Başbakanımızın da dediği gibi Çürük binalar, usulüne uygun yapılmayan denetimsiz yapılardır, ihmaldir, müteahhitlerin para hırsıyla malzemeden çalmaları, eksik malzeme kullanmaları ve bunları denetlemesi gerekenlerin  görevlerini düzgün yapmamalarıdır, insanımızı öldüren.

Geçenlerde Japonya’da  meydana gelen depremde insanlar  binaların yıkılmasından değil, tsunami’den  hayatlarını kaybetmişlerdir. Van’da ise tam tersine enkaz yığınına dönen binalar insanımızı yok yere öldürmüştür.Hükümetin çıkarmış olduğu  YAPI DENETİMİ  ile ilgili kanun ve yönetmelikler  hakkıyla uygulanırsa bundan sonra yapılacak binalarda bu tip ölümlere rastlanmayacağı düşüncesindeyim.

SORU: Peki Sayın İRİŞ, söz buraya gelmişken soralım. İnsanlarımız ÖLDÜKLERİ İLE Mİ  KALACAKLAR ?

SORUMLULAR HESAP VERMEYECEK  Mİ ?  KALANLAR  HAK ARAYABİLECEKLER  Mİ ?

CEVAP: Önce savcılığın incelemesini tamamlamasını beklemek lazım. Sonra da bu raporlara göre başta  müteahhitler olmak üzere, varsa teknik hesaplamalarda hata mühendise, denetimden sorumlu BELEDİYE’YE dava açmak gerekecektir. Ama ölenleri hiçbir şey geri getirmez, tabii ki. Ama sorumlular da cezalarını mutlaka ama mutlaka çekmeli ki, bundan sonrakilere ibret olsun.

Bize zaman ayırıp görüşlerinizi aktardığınız için çok teşekkür ederiz.

https://www.trakya22.com adresinden 23 Ekim 2024, 16:30 tarihinde yazdırılmıştır.