Herkese Var, Bir Tek Öğretmene Yok!

Aynı işi yapmalarına rağmen aralarında büyük ücret uçurumları ve maaş adaletsizlikleri bulunan 2.5 milyon memuru yakından ilgilendiren "Eşit işe eşit ücret" sistemini uygulamaya sokan hükümetin kamuoyuna ‘Devrim’ adıyla sunduğu ve resmi gazetede yayımlayarak yürürlüğe soktuğu Kanun Hükmünde Kararnamelerin (KHK) memurlar arasındaki maaş dengesini sağlamaktan uzak olduğunu söyleyen Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, “KHK ile maaşları 6 ila 10 bin lira arasında değişen müsteşarlar, müsteşar yardımcıları, genel müdürler, genel müdür yardımcıları, daire başkanları, il müdürleri ve uzmanların maaşlarına zam yapılmış ve ücretleri dengelenmeye çalışılmıştır
Herkese Var, Bir Tek Öğretmene Yok!
. Fakat kamuda en düşük ücret alan grupların başında olan ve maaş ortalaması bin 712 lira olan öğretmenler ve eğitim yöneticileri unutulmuştur. Milli Eğitim Bakanlığındaki hemen tüm bürokratlara ve personele yüzde 10 oranında zam yapılmış bir tek öğretmenlere zam verilmemiştir” dedi.
 
Konu ile ilgili basın toplantısı düzenleyen DES Genel Başkanı Gürkan Avcı, yıllardır sürdürdükleri “eşit işe eşit ücret” mücadelesinin hükümeti harekete geçirdiğini ve KHK’ların da bu talebi karşılamak iddiasıyla çıkarıldığını söyleyerek, “ KHK ile aynı unvana sahip, aynı işi yapanlar arasındaki ücret eşitsizliği ek ödemeler yoluyla giderilmeye çalışılmıştır. Ancak aynı işi yapmalarına karşın aynı unvana sahip olmayan çalışanlar ile öğretmenler mağdur edilmiştir. Bizim talebimiz, aynı işi yapan memurlar arasındaki ücret adaletsizliğine, unvanları her ne olursa olsun son verilmesidir. KHK ile bürokratlar ve zaten yüksek maaş alan personel gözetilmeye çalışılmıştır. Ki bu yönüyle düzenleme taleplerimizi karşılamaktan uzaktır. Öte yandan ek ödemelerin maaşlara ve emekli keseneklerine yansıtılmaması nedeniyle iyileştirmelerin sürekliliği göz ardı edilmiştir” dedi.

 
Hükümetin düzenlemelerde üst düzey bürokratlara ve yöneticilere `kıyak` yaptığını, yoksulluk sınırında ücret alan küçük memurlar ve eğitimcilerin unutulduğunu söyleyen DES Genel Başkanı Gürkan Avcı, “Düzenlemede kadro karşılığı sözleşmeli personel olarak çalıştırılanlar ve kamu çalışanlarının en mağdur kesimi olan 4/B ve 4/C statüsündeki kamu görevlileri bu yasanın fayda kapsamı dışında bırakılmıştır” dedi.

 
Ek ödemelerin tüm kamu çalışanlarının yararlanabileceği şekilde maaşlara ve emekli maaşlarına da yansıtılması gerektiğini vurgulayan Gürkan Avcı, “Eşit işe eşit ücret kararnamesinin kendisi eşitsizliğe yol açtı. Düzenlemenin objektif ve işlevsel bir anlamı yoktur. Bu düzenleme ile ortadireğin simgesi olan eğitimciler ve küçük memurlar onore edilmiyor. Hükümet, bir an önce, başta okul ve üniversitelerde çalışan eğitimciler olmak üzere tüm düşük ücret alan çalışanları kapsayacak şekilde yeni bir yasal düzenleme yapma yoluna gitmelidir” dedi.

 

KHK çalışmaları sürecinde adalet ve hakkaniyet gözetmeyen yetkilileri kınadıklarını, çalışmalara katılmayan ve ya kayıtsız kalan eğitimci kökenli milletvekillerini ve ilgisiz siyasileri 800 bin eğitim çalışanı adına ayıpladıklarını söyleyen DES Genel Başkanı Gürkan Avcı, “Memurlar arasındaki maaş adaletsizliğine devam” diyen KHK düzenlemesi devlet dairelerindeki iş verimini ve iş barışını bozmuştur. Maaş adaletinin tesis edilmesi yönünde verilen talimatları yıllardır yerine getiremeyen, maaş farklılıklarını dengeliyorum iddiasıyla memurların psikolojik dengesini ve ekonomisini bozan ilgili bakan ve yetkilileri buradan Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a şikâyet ediyor, sorumluları görevden almasını talep ediyoruz. Eşit işe eşit ücret verilmesi vaadiyle yapılan KHK düzenlemeleri büyük bir hüsran ve başarısızlıkla sonuçlanmıştır” diyerek sözlerine son verdi
 
https://www.trakya22.com adresinden 23 Kasım 2024, 07:28 tarihinde yazdırılmıştır.