CUMHURİYETİMİZ 87 YAŞINDA -CUMHURİYETİMİZİN 87. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ HAVSA'DA TÖRENLERLE KUTLANDI

EDİRNE - Cumhuriyetimizin 87. kuruluş yıl dönümü Havsa'da törenlerle kutlandı. Havsa Kaymakamı Barış Demirtaş, Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı Musa Uludağ, Belediye Başkanı Oğuz Tekin, Kaymakamlık makamında kutlamaları kabul ettiler ve kutlamaların ardından tören alanına geçildi.
CUMHURİYETİMİZ 87 YAŞINDA -CUMHURİYETİMİZİN 87. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ HAVSA'DA TÖRENLERLE KUTLANDI Tören alanındaki yerini alan İlk Öğretim, Orta öğretim Okulları, Halkın ve Protokolün bayramını Havsa Kaymakamı Barış Demirtaş, Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı Musa Uludağ, Belediye Başkanı Oğuz Tekin kutladılar.
     Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Havsa Kaymakamı Barış Demirtaş, günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı.
     Demirtaş, 87. yıl önce Ulusal Bağımsızlık Savaşı'nın zaferle taçlandırılması sonucunda Türk halkının laik, demokratik, sosyal hukuk devleti, ulus devlet niteliklerini içeren, aydınlanma ve çağdaşlaşmanın simgesi olan Cumhuriyet yönetimine kavuştuğunu belirtti.
     19 Mayıs 1919'da başlayan Kurtuluş Mücadelesinin, 24 Temmuz 1923'te imzalanan Türk Devletinin kuruluş belgesi ve diğer bir deyişle tapu senedi olan Lozan Anlaşması ile son bulduğunu ifade eden Demirtaş, şöyle devam etti:
     ''Bugün tüm yurttaşların, Atatürk ilke ve devrimlerinin rehberliğinde bırakmadan yorulmadan daha çok çalışması gerekmektedir. Ulu Önderin, Türkiye Cumhuriyeti her manası ile büyük Türk milletinin öz ve aziz malıdır. Kıymetli evlatlarının elinde daima yükselecek ,ebediyen yaşayacaktır sözü,bu konuda üzerimize düşen sorumlulukları hatırlatmaktadır.
     Devletimizin değiştirilmesi düşünülmeyecek dahi olan temel nitelikleri Atatürk Türkiye'sinin ve onun gençlerinin yolunu aydınlatmaya devam edecektir. Koşullar ne olursa olsun, kurduğu cumhuriyetin devrim ve ilkeleri sonsuza dek korumak ve sürdürmek kararındayız.
     Bu duygu ve düşünceler içerisinde, ulusça büyük bir coşkuyla kutladığımız bu günde, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk olmak üzere onun tüm silah arkadaşlarını ve şehitlerimizi sonsuz minnet duygularıyla ve rahmetle anıyorum.''
     Şiirlerin okunmasının ardından, ilk öğretim ve orta öğretim okulları arasında düzenlenen resim, kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
     Halk Eğitimi Merkezi Folklor ekibinin gösterileri ile devam eden Cumhuriyetin 87. yılı kutlamaları resmi geçit töreni ile son buldu AA

https://www.trakya22.com adresinden 23 Ekim 2024, 16:25 tarihinde yazdırılmıştır.