Kansere Karşı Pedal Çevirdiler

Mavi Bisikletliler, meme kanserinde erken tanının önemine dikkat çekmek için pedal çevirdi.'Mavi Bisiklet, Kanserde Erken Tanı İçin Yol Açık' sloganıyla Edirne'den yola çıkan bisikletliler, Tekirdağ'a kadar pedal çevirecek.
Kansere Karşı Pedal Çevirdiler Mavi Bisikletliler, meme kanserinde erken tanının önemine dikkat çekmek için pedal çevirdi. 'Mavi Bisiklet, Kanserde Erken Tanı İçin Yol Açık' sloganıyla Edirne'den yola çıkan bisikletliler, Tekirdağ'a kadar pedal çevirecek.

Kampanya kapsamında Selimiye Camii meydanında düzenlenen törende konuşan Sağlık Bakanlığı Kanserle Savaş Daire Başkanı Yardımcısı Nejat Özgül, kanserin, ülkenin ciddi bir sorunu olmaya başladığını belirterek, bisikletiyle kampanyaya destek veren herkese teşekkür etti.

Kansere karşı üç önemli mesajı bulunduğunu kaydeden Özgül, "Sigara içmeyin, göbeğinizi eritin ve spor yapın. Ama birincisi lütfen sigara içmeyin ve kansere karşı pedal çevirin. Ben tümEdirnelilere bu güzel faaliyete katıldıkları için çok teşekkür ediyorum." dedi.

Roche Medikal Direktörü Fulya Erman da dünyada, yılda 7 milyon kişinin kanser hastalığına yakalandığını, bunlardan 5 milyonunun hayatını kaybettiğini vurguladı. Erman, Roche firması olarak araştırma geliştirmeye büyük Kaynaklar ayırdıklarını ifade ederek, şöyle dedi:

"Kanser hastalığının tedavisini iyileştirmeye çalışan bir firma olarak 'Mavi Bisiklet, Kanserde Erken Tanı İçin Yol Açık' kampanyasını gerçekleştirmekten gurur duyuyoruz. Meme kanserinde erken tanının önemi konusunda kamuoyunu bilinçlendirmek istiyoruz. Bu sene bisikletçiler Edirne ve Tekirdağ'da pedal çevirecek. Kampanyaya destek veren her katılımcı için Roche, Kansere Karşı Elele Platformu'na bağışta bulunacak."

Yapılan törenin ardından, Türkiye Bisiklet Federasyonu A Milli Bisiklet Takımı bisikletçilerinin de aralarında bulunduğu Mavi Bisikletliler, Selimiye Meydanı'ndan Tekirdağ'a doğru yola çıktı

 

 

 

cha

https://www.trakya22.com adresinden 23 Ekim 2024, 16:39 tarihinde yazdırılmıştır.