Edirne CHP Hareketinden açıklama

Edirne CHP Hareketi olarak ilk deklarasyonumuzu yayınladığımızda özellikle üzerinde durarak ifade ettiğimiz en önemli konu, bu hareketin birilerine ya da herhangi bir gruba cephe oluşturmak adına kurulmadığı üzerine olmuştu.
Edirne CHP Hareketinden açıklama

 Trakya22.com a  Edirne CHP Hareketinden yapılan açıklama .Halen, Edirne CHP Hareketi bu konu üzerinde hassasiyetle durmaktadır. Zira bu hareket, bir proje hareketi olarak geleceğe bir siyasi ahlak, töre bırakmak ve tüm Ülkeye örnek oluşturabilecek bir sol hareketi Edirne’den başlatarak,”Rol Model” bir kenti yaratmak iddiası ile kurulmuştur.

Sosyal Demokrasi adına, Sol adına böylesi bir amaçla hayat bulan Edirne CHP Hareketi’nin güncel siyasetten nemalanmak adına her konuda görüş bildirmesini beklemek doğru bir yaklaşım olmayacağı gibi, hamaset ile beslenen siyasetin, üretkenliğini yitirdiğini görmek için de Türk Siyaset Tarihini incelemek yeterlidir.

Fakat son günlerde Edirne yerelinde yaşanan ve derin tartışmalara neden olan “Şehir İçi Taşımacılığa” yönelik yapılan yorumların, mensubu bulunduğumuz Cumhuriyet Halk Partisi’ni yıpratıcı niteliğe bürünmüş olması bu konuda objektif görüşümüzü değerli Edirne Halkı ile paylaşma zorunluluğunu doğurmuştur.

Şehir içi taşımacılık ile ilgili yapılan tartışmaların ve eleştirilerin ana ekseninde Edirne Belediye Başkanı ve CHP’li Belediye Meclis üyeleri bulunmaktadır. Dolayısı ile bu tartışmalar sonuç olarak Cumhuriyet Halk Partisi’ni Edirne’de yıpratacak eleştirilerin odağı haline getirmek adına kurgulanmaktadır.

Unutulmamalıdır ki, Belediye Başkan Adayları her ne kadar Genel Merkez tarafından farklı yöntemlerle atanmış olsa da. Belediye Meclis üyelerinin belirlenmesi noktasında bu karar sadece Belediye Başkan Adaylarının hazırladığı listeler doğrultusunda şekillenir. Oluşan Meclis listesinde bulunanlar CHP üyesi olsalar bile, bu görev kendilerine CHP’li üyelerin iradesiyle verilmemiştir. Bu koşullarda oluşan Meclis aritmatiğinin ve alınan kararların başlıca sorumlusu öncelikle çalışacağı ekibi oluşturan Başkan’ın kendisidir. Dolayısı ile burada alınan ve uygulanan kararlar bir grup kararı gereği alınmadığından “Cumhuriyet Halk Partisi” teşkilatının tamamını bu kararların arkasındaymış gibi göstermek ve hedef haline getirmek haksızlık ve insafsızlıktır.

Sayın Başkan, şehir içi ulaşımla ilgili yıllar içinde aldığı herhangi bir kararı da grup kararı olmadan almış ve uygulamıştır. Kendi irade ve yetki sınırlarında Sayın Başkanın aldığı kararları sorgulamak amacında değiliz. Fakat grup kararı olmadan alınan bu kararlar neticesinde şahsi iradesini kullanarak muhalefet şerhi düşen CHP’li Meclis Üyelerini, partiden ihraç istemi ile Disiplin kuruluna sevk etmekte, bu durumu CHP’yi yıpratmak için kullanmaya çalışmakta sağlıklı bir düşüncenin ürünü değildir, olmamalıdır

Bu yüzdendir ki; Edirne CHP Hareketi, Sol düşüncenin ve Demokrasinin ön koşulu olarak siyaset mekanizmasında aktif görev alacak herkesin yine seçim yoluyla hatta tüm üyelerin seçimi sonucunda belirlenmiş olmasını şiddetle savunmaktadır. Çünkü geleceğe dair bir siyasi etik davranış biçimini oluşturmak, ancak “Yetkisini Üyeden Alan”,sorumlu siyasileri seçerek mümkün olacaktır.

ETUS olarak adlandırılan ve tartışmaların ana konusu olan Şehir içi taşımacılık ile ilgili Edirne CHP Hareketi’nin düşüncesi ise bu yöntemin birilerinin ya da bazı çıkar gruplarının değil Edirne Halkının çıkarları doğrultusunda ve yine Edirne halkının genel kabulüyle belirlenmesi doğrultusundadır. Danıştay ve Edirne Belediyesi arasında neredeyse bir tenis müsabakasına dönen bu konuyla ilgili “Geçiştirme” noktasında alınan her kararın yeni bir yanlışı ortaya koyabileceği aşikardır.

En doğrusu ise Amerika’yı yeniden keşfetmek yerine, kurulacak bir bağımsız komisyon tarafından Türkiye’de diğer Belediyelerin çözümlerinin araştırılması ve doğru bir modelin Edirne Halkının da genel kabulüyle uygulamaya konulması olacaktır.

Sonunda aklı selimin galip geleceğine olan inancımızı saklı tutarak, tüm kamuoyuna saygılarımızı sunarız

https://www.trakya22.com adresinden 23 Ekim 2024, 10:18 tarihinde yazdırılmıştır.