somalı değil kömür ocağı

Somali değil Çöpköy kömür kampı! Bir hırka bir yelek maksat bir lokma ekmek yemek
somalı değil kömür ocağı

Günümüzden yaklaşık 15_20 yıl önce özellikle işsizlik ve yoksulluktan dolayı Mardin’den Manisa’nın Turgutlu ilçesine yerleşen aileler ekmek mücadelesini çoluk çocuklarıyla ve hatta kümes hayvanlarıyla birlikte veriyorlar.

Anlaştıkları şirket firmasıyla Uzunköprü’nün Çöpköy mahallesinin Yağmurca köyü güzergahına konuşlandırılan yaklaşık 15 haneden oluşan göçmenler burada odun kömürü imal ederek geçimlerini sağlıyorlar.

Sınırlı bir şekilde elektrik ve su ihtiyaçlarını karşılamalarına rağmen  şikayetçi olmadıklarını söyleyen vatandaşlar günlerini ilkel şartlarda geçirseler de onurlu bir mücadelenin haklı mutluluğunu birlikte yaşıyorlar.

Yaklaşık 30 ila 40 lira arasında değişen günlük yövmiye karşılığında çalıştıklarını söyleyen göçmen vatandaşlar kendi kurdukları derme çatma barakalarda yaşam savaşı veriyorlar. Televizyon ve gazetenin girmediği çadır kentte göçmen vatandaşlar terörden enflasyona, siyasetten toplumsal haberlerden uzak olarak daha uzun ömürlü yaşadıklarına inanıyorlar.

Okulların bu hafta başında açılacak olmasıyla birlikte yanlarında getirdikleri çocuklarının okula geç başlayacak olması dolayısıyla endişelenen aileler bu konuda bir çözüm yolu arayışına girerek alternatif çareler arıyorlar.

Elektrikli ev aletlerinden ve aynı zamanda tüp ve fırın olmadan zaruri ihtiyaçlarını sobalarla karşıladıkları görülen göçmenler hemen her yaz sezonunda değişik bölgelerde aynı işten geçimini sağladıklarını söylüyorlar.     

 

 

trakya22.com

https://www.trakya22.com adresinden 23 Ekim 2024, 23:45 tarihinde yazdırılmıştır.