Yağmurca,da yol nerede .. Hayvana su yok derede ..

Yağmurca köyünden bazı vatandaşların daveti üzerine Ramazan Bayramı öncesi gittiğimiz ve şikayetlere maruz kalan köy mera ıslah çalışmaları konusunda özellikle büyükbaş hayvan sahiplerinin haklı şikayet ve serzenişleriyle karşı karşıya geldik.
Yağmurca,da yol nerede .. Hayvana su yok derede ..


Mera ıslah çalışmaları çerçevesinde özellikle su içirmek için gerek baraj  çevresinde ve gerekse köy merasında hayvanata su yolu bırakılmadığından şikayet eden büyükbaş hayvan sahipleri DSİ görevlilerinin yaptığı çalışmaların çelişkili ve çarpık olduğunu ileri sürerek  mağduriyetlerinin giderilmesini istiyorlar.

Diğer taraftan köy yollarının yıllardır başta İl Genel Meclisi Üyeleri olmak üzere diğer siyasilerce de gündeme alınmadığını ifade eden köylüler seçim süresince verilen sözlerin daha önce olduğu gibi yine yerine getirilmediğinden sitem ediyorlar.

Köyde yaklaşık 500 adet büyükbaş hayvan olduğunun altını çizen hayvan sahipleri mera ıslah çalışmaları çerçevesinde yapılacak olan ağaçlandırma çalışmalarına kesinlikle karşı olmadıklarını söyleyerek sadece hayvanların baraja giden yolunun kapatılmamasını istiyorlar.

Aynı gün kendisiyle görüşmek istediğimiz ve daha sağlıklı bilgi alışverişini temin etmek istediğimiz Yağmurca köy muhtarı Hüseyin ÖZTÜRK’e ulaşamamızdan ötürü 1. Aza Nazmi CEYHAN ;

“Bu çalışmalar çerçevesinde meralarımız ağaçlandırılarak daha düzenli hale getirilerek köyümüze katkı sağlayacağız. Büyükbaş hayvan sahiplerinin sıkıntısına gelince onu da tekrar gözden geçirip, herhangi bir kırgınlık ya da olumsuzluğa meydan vermeyeceğiz” dedi.

https://www.trakya22.com adresinden 23 Ekim 2024, 16:38 tarihinde yazdırılmıştır.