Engelli Kardeşlerin Başarısı

Tekirdağ'ın Kapaklı beldesinde 3 kardeşin yaşamla mücadelesini duyan ve görenler kendi hallerine şükretmeden edemiyorlar.
Engelli Kardeşlerin Başarısı

 

Tekirdağ’ın  Kapaklı beldesinde 3 kardeşin yaşamla mücadelesini duyan ve görenler kendi hallerine şükretmeden edemiyorlar.

Kapaklı beldesinde yaşayan 3 kardeşin 3’üde görme engelli olmalarına rağmen  hayata sıkı sıkıya bağlanarak yaptıklarıyla görenleri hayrete düşürüyorlar.

Anneleri de görme engelli olan kardeşler bundan 15 yıl önce babalarını trafik kazasında kaybedince acımasız hayat şartları ile baş başa kaldılar. Devletin engelli kadrosunda işe başlayan 3 kardeş görme engelini bir tarafa iterek ilk olarak babalarının kendilerine bıraktığı arsaya 4 katlı ev yaptılar. Orta okula kadar okuyan daha sonra amansız bir hastalık sonucu gözlerini kaybeden kardeşler bağlı bulundukları kurumda çalıştıkları gibi evdeki bütün işleri ortaklaşa yaparak hayatlarını sürdürüyorlar.

Evin bazı tamir işlerinin yanı sıra annelerinin ihtiyaçlarını da karşılayan 3 kardeşin hiçbirisi hayattan ve kendi hallerinden şikâyetçi olmadıklarını söylüyorlar

https://www.trakya22.com adresinden 23 Ekim 2024, 16:25 tarihinde yazdırılmıştır.