CHP'den kadrolaşma suçlaması

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Hükümet önce altyapısını tam olarak hazırlamadan birtakım siyasi amaçlar uğruna sürekli yeni üniversiteler kurmakta, sonra da bu üniversitelere dilediği kadroları nokta atışı ile getirmektedir dedi.
CHP'den kadrolaşma suçlaması

 
CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Hükümet önce altyapısını tam olarak hazırlamadan birtakım siyasi amaçlar uğruna sürekli yeni üniversiteler kurmakta, sonra da bu üniversitelere dilediği kadroları nokta atışı ile getirmektedir dedi. CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Hükümet üniversitelerden ve tıp fakültelerinden elini çekmelidir başlıklı yaptığı yazılı açıklamada AKPli kadrolaşmakla suçladı. Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesine atanacak akademik personel alımına ilişkin kadro ilanının büyük tartışmalara neden olduğunu belirten Yüceer, Bakanlık, söz konusu ilana başka kişilerin başvuramaması için deyim yerindeyse elinden geleni yapmıştır dedi.
Ankara Tabip Odasının atamaları gündeme taşıdığını hatta atanacak olan akademik personelin kimler olduğunu başvuru süresi bitmeden birkaç gün önce notere tasdik ettirdiğini ifade eden Yüceer, şöyle dedi: Sonuç olarak Ankara Tabip Odasının tespit ettiği 32 isimden 31inin ataması yapılmıştır. Bu olay diğer kurumlardaki kadrolaşmanın üniversitelere de sıçramasının en açık örneğidir. Daha önce örneği görülmemiş olan bu adrese teslim atamalar ATO (Ankara Tabip Odası) tarafından yargıya taşınmış, Ankara 5. İdare Mahkemesi 1 Temmuz 2011 tarihinde yürütmenin durdurulmasına karar vermiştir.
Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörlüğü nün itirazı üzerine Ankara Bölge İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararını kaldırmıştır.ASIL AMAÇ VEKİLLİK YAPMIŞ İNSANLARA, YANDAŞLARA VE DOSTLARA GÖREVLER VERMEK- Buradaki en önemli sorunun kadrolaşma olduğunu, hükümetin önce altyapısını tam olarak hazırlamadan birtakım siyasi amaçlar uğruna sürekli yeni üniversiteler kurduğunu iddia eden Yüceer, şöyle dedi:
Sonra da bu üniversitelere dilediği kadroları nokta atışı ile getirmektedir. Hükümet yeni üniversiteleri açarken, asla gelecek nesillerin yetişmesi için bilim yuvaları kurmayı amaçlamamıştır.
Asıl amacı bilimsel özerkliği ortadan kaldırılmış olan üniversitelerde, bir zamanlar partisinde vekillik yapmış insanlara, siyasi yandaşlarına ve dostlarına görevler vermek olmuştur. Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesinde yaşanan atama skandalı bunu kanıtlar niteliktedir dedi
 
 
 
 
 
hürgazete
https://www.trakya22.com adresinden 23 Ekim 2024, 10:24 tarihinde yazdırılmıştır.