Çaldıkları Otoları Parçalayıp Satan Çete Çökertildi

Çaldıkları Otoları Parçalayıp Satan Çete Çökertildi Çaldıkları otomobil ve kamyonları Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi ile Antalya'da kiraladıkları bir köpek eğitim çiftliğinde parçalayıp satan çetenin 15 üyesi, 10 ilde düzenlenen operasyonlarla yakalandı.
Çaldıkları Otoları Parçalayıp Satan Çete Çökertildi Çaldıkları otomobil ve kamyonları Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi ile Antalya'da kiraladıkları bir köpek eğitim çiftliğinde parçalayıp satan çetenin 15 üyesi, 10 ilde düzenlenen operasyonlarla yakalandı.

Antalya'nın Döşemealtı İlçesi Duacı Köyü'ndeki bir köpek eğitim çiftliğine geçen 12 Nisan'da yapılan baskında, parçalanmış haldeki çalıntı 6 araç ele geçirilmiş, olayla ilgili 2 kişi tutuklanmıştı. Olayla ilgili soruşturmayı genişleten Antalya polisi, 5 aylık teknik ve fiziki çalışmanın sonunda, hırsızlık yapıp araç çalan, bazı araçları parçalatarak satan, bazen de 'change' denilen hurdaya ayrılmış araçların motor şase numarasını çalıntı araçlara ekleyerek satan şebekeye yönelik, 10 ilde eşzamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonlarda, liderliğini Mehmet İ. ve Olgun Ç. 'nin yaptığı ileri sürülen çetenin 15 üyesi gözaltına alındı. Muğla, İstanbul, Diyarbakır, Ankara, Tekirdağ, Bursa, Mersin, Kayseri, Kilis ve Antalya'da onlarca adrese yapılan baskınlarda, parçalanan araçların kalan malzemelerinin yanı sıra araç parçalamaya yarayan çok sayıda malzeme ele geçirildi.

Parçalama işleminin Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi ile Antalya'da köpek eğitim çiftliği olarak kullanılan bir çiftlikte yapıldığı, değişik illerden çalındığı belirlenen araçların, Ankara, İzmir, Diyarbakır ve Mersin'de satıldığı ortaya çıktı. Şüphelilerin kullandığı 6 lüks otomobile de polis tarafından el konuldu. Gözaltındaki Mehmet İ. , Olgun Ç. , Murat T. , Özer Y. , Selim E. , Durmuş Ç. , Haluk S. , Fahrettin K. , Yusuf B. , Fatih T. , Ömer E. , Murat A. , Emre O. , Ömer D. ve Taner S. sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

ÇETENİN YÖNTEMİ

Polis yaptığı teknik ve fiziki takipte, çetenin çalışma yöntemini de belirledi. Çete üyeleri parçalamak için kamyon ve kamyonet, 'change' yöntemi için de binek otomobil çalıyordu. Çetenin hırsızlık kolu tarafından çalınan araçlar Antalya'daki köpek çiftliği ve Çorlu'daki oto tamirhanesine götürülüp burada parçalanıyor, ardından başka illere götürülerek parça olarak satılıyordu. Piyasada hurdaya ayrılmış araçları belirleyen şüpheliler, bu araçların şaşe numaralarını alıp kendi çaldıkları araçlardakini spiral ile silerek bu numaraları ekliyor, böylece aracın çalıntı olduğu belli olmuyordu. Şüphelilerin ayrıca hacizli araçları da sahiplerinden satın aldığı ve bunları da parçalayarak sattıkları ya da sigortadan para almak isteyen kişileri bulup araçlarını önce çaldığı, ardından parçalayıp sattığı, araç sahibinin ise sigorta ve kaskodan para aldığı belirlendi

 

 

dha

https://www.trakya22.com adresinden 23 Ekim 2024, 16:30 tarihinde yazdırılmıştır.