Kemal Kılıçdaroğlu'ndan sert Suriye tepkisi

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Suriye'de yaşanan olaylar ve Türkiye'nin Suriye politikasını değerlendirdi. Kılıçdaroğlu, 'Suriye'deki olaylar Türkiye'ye sıçrarsa sorumlusu AKP hükümetidir' dedi..
Kemal Kılıçdaroğlu'ndan sert Suriye tepkisi SURİYE BİZİM İÇ MESELEMİZ NE DEMEK
'Dış politika romantizm üzerine kurulmaz. Suriye ile aramızda uzun bir sınır komşuluğu var. Batılı egemen güçler yarın çıkarları düştüğünde koşa koşa gidecektir ama Suriye halkı bize kuşkuyla bakacaklardır. Daha tutarlı politkalar izlemeliyiz. Suriye bizim iç meselemizdir diyor Başbakan. Hergün şehit haberi geliyor ama Başbakan üç maymunu oynuyor. Libya'nın bölünmesine adeta çanak tuttuk. Yarın Doğuanadolu'daki bir mitinge başka bir ülkenin dışişleri bakanı katılırsa Başbakan'ın vereceği cevap ne olur.'  diye konuşan CHP lideri Libya'ya yapılan NATO müdahalesini hatırlattı. Kemal Kılıçdaroğlu, 'Akdeniz'de yüzlerce insan boğulup gitti. Sorumlusu kim? NATO'ya müdahale izni veren Recep Tyyip Erdoğan'dır. ABD'ye her türlü bilgi veriliyor. Türkiye'de kendi halkına bilgi vermeyeceksin ama ABD'ye her türlü bilgiyi vereceksin. Egemen güçlerin politikası izleniyor. suriye'deki karışıklığın Türkiye'ye sıçraması halinde bunun sorumlusu AKP iktidarı olacaktır.' dedi.

HÜKÜMET NE YAPACAK ASKERİ MÜDAHALE Mİ YAPACAK
CHP lideri sözlerini şöyle sürdürdü, 'Sayın Davutoğlu'nun Suriye'ye gitmesine bir şey demiyoruz. Sorun Türkiye'nin müdahaleci bir tavrı sergilemiş olmasıdır. Sabrımızın sonuna geldik sözü ne demek. Ne yapacak hükümet askeri müdahale mi yapacak.'

https://www.trakya22.com adresinden 23 Ekim 2024, 10:21 tarihinde yazdırılmıştır.