Cep Rehberinde Şaşırtan Hata

Cep Rehberinde Şaşırtan Hata Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı'nca yurt dışında yaşayan Türklere yönelik cep rehberi hazırlanarak Esenboğa, Atatürk ve Sabiha Gökçen havalimanlarının yanı sıra Kapıkule ve İpsala Sınır Kapılarında dağıtılmaya başlandı.
Cep Rehberinde Şaşırtan Hata Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı'nca yurt dışında yaşayan Türklere yönelik cep rehberi hazırlanarak Esenboğa, Atatürk ve Sabiha Gökçen havalimanlarının yanı sıra Kapıkule ve İpsala Sınır Kapılarında dağıtılmaya başlandı. Ancak 50 sayfalık rehberin trafik ve gerekli telefonlar bölümünde 6 yıl önce devre dışı bırakılan '154' yardım hattının yer alması şaşırttı.

Başbakanlığa bağlı olarak yeni kurulan Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı, yurt dışında yaşayan Türkler için 20 bin özel cep rehberi hazırladı. Temmuz ayı başından itibaren Esenboğa, Atatürk ve Sabiha Gökçen havalimanlarının yanı sıra Kapıkule ve İpsala Sınır Kapılarında dağıtmaya başlandı. Türkiye'ye giriş yapan Türklere yardımcı olması için dağıtılan cep rehberinin trafik ve gerekli telefonlar bölümünde 6 yıl önce devre dışı bırakılan '154 Trafik İmdat' ibarelerinin yer alması şaşkınlık yarattı.

Rehberin 10'ncu sayfasında bulunan trafik bölümünde 'Trafikle ilgili soru ve sorunlarınız için danışma hattı: ALO 154' ifadeleri yer aldı. Yine rehberin 46'ncı sayfasındaki gerekli telefonlar kısmında 155 Polis İmdat, 156 Jandarma İmdat, 110 Yangın İhbar, 112 İlk Yardım, 159 Karayolları, 175 Tüketici Danışma, 188 Cenaze Hizmetleri, 189 Vergi Danışma telefonlarının yanı sıra 154 hattı da Trafik İmdat olarak yer aldı.

REHBERİ BOZDAĞ TANITMIŞTI

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, önceki gün geldiği Edirne'de Kapıkule Sınır Kapısı'nda cep rehberini bizzat tanıtarak bir Türk işçisine de Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı'nca hazırlanan anketi yapmıştı. Bozdağ rehberle ilgili olarak "Hazırlanan bu cep rehberini yurtdışında yaşayan vatandaşlarımıza ulaştıracağız. Türkiye'ye giriş kapılarında vatandaşlarımıza dağıtılmaktadır. Rehberde, vergi, eğitim, sosyal güvenlik, sağlık, trafikle ilgili ana başlıklar halinde bilgiler özet halinde vatandaşımıza anlatılıyor" ifadelerini kullanmıştı.

154 HATTI, 2005 YILINDA KAPATILDI

Emniyet Acil Yardım Hizmeti veren 154 Trafik İmdat hattı, 2005 yılında Avrupa Birliği (AB) uyum yasaları çerçevesinde devre dışı bırakılarak 155 Polis İmdat hattıyla birleştirilmişti. Şu anda 154 numarası herhangi bir telefondan arandığında hat çağrı oluşmadan kapanıyor

https://www.trakya22.com adresinden 23 Ekim 2024, 16:36 tarihinde yazdırılmıştır.