Mimar Sinan Vakfı gönüllüleri Depremin yaralarını sarmak için tek yürek oldu.

Edirne Sivil toplum kuruluşlarından Mimar Sinan Vakfı gönüllüleri Depremin yaralarını sarmak için el ele tek yürek oldu.
Mimar Sinan Vakfı gönüllüleri Depremin yaralarını sarmak için tek yürek oldu.

Edirne Mimar Sinan Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Av. İbrahim Gümüş; çok sayıda ilimizi etkileyen Kahramanmaraş merkezli deprem nedeniyle derin bir üzüntü içindeyiz.

Edirne Sinan Vakfı Gönüllüleri olarak ısıtıcı, battaniye, mont, kışlık bot, konserve, içme suyu, uzun ömürlü gıda başta olmak üzere, süt, çocuk bezi, ıslak mendil, kağıt havludan oluşan malzemelerini, deprem sonrası yaraları sarmak adına bugün sabahın erken saatlerinde depremin yaralarını sarmak için el ele tek yürek olduk ve hazırladığımız tır yola çıkıyor dedi.

 

Edirne Mimar Sinan Vakfı Kurucu Başkanı Hasan GÜMÜŞ:

 

Türkiye’de Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ili etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki deprem sonucunda, milletimizin tüm fertlerinin yüreklerine kor bir ateş gibi düştü. Şimdi bu kor ateşi ve orada kimsesiz kalan kardeşlerimizin dertlerini, hüzünlerini, yokluklarını paylaşma zamanıdır. Allah'a hamdolsun ki milletimiz her zamanki haliyle coşan bir sel gibi merhametini, şefkatini, hayırseverliğini yine konuşturuyor.

 

Biz de Mimar Sinan Vakfı gönüllüleri olarak bu harekete sessiz kalamazdık. Gönüllülerimizle beraber hazırladığımız tırı inşallah muhtaç olan kardeşlerimize göndermek üzere hazırladık ve yola çıkıyor.

 

 Kardeşlerimize yardımları gönderiyoruz. Ama sadece yardımlarımızı değil, gönüllerimizi, muhabbetlerimizi, dualarımızı da aynı şekilde göndermiş oluyoruz. Cenabı Allah depremde hayatını kaybeden kardeşlerimize şehit sevabı versin.

Mekanları ali, kabirleri cennet bahçelerinden olsun. Yaralanan, sakat kalan, hastalanan kardeşlerimiz vardır. Cenabı Allah onlara acil şifalar versin. Mallarını kaybeden kardeşlerimiz var. Bebelerini kaybeden kardeşlerimiz var. Dostlarını, ahbaplarını, komşularını kaybeden kardeşlerimiz var Allah onlara da sabrı cemiller ihsan eylesin.

 

 Ayrıca Allah bize akıl vermiş, fikir vermiş, tedbir alalım diye yazın nasıl sıcaktan korunursak, kışın nasıl soğuktan korunursak, yolculuğa çıktığımız zaman arabamızın bakımını nasıl yapıyorsak, aynı şekilde bu tür afetler gelmeden önce de tedbir almayı Cenabı Allah bize nasip eylesin.

Hem yöneticilerimize hem de bizlere feraset ve basiret ihsan eylesin ki bu afetleri bir daha yaşamayalım.

Ağır kış koşullarıyla daha da zorlaşan bu afet nedeniyle enkaz altında olan vatandaşlarımızın ivedilikle kurtarılabilmesini ümit ediyoruz. Canla başla çalışan tüm kurtarma ekiplerine minnetlerimizi sunuyoruz" dedi.

 

 

Cenabı Allah ülkemizi, milletimizi muhafaza eylesin dedi.

https://www.trakya22.com adresinden 23 Ekim 2024, 16:26 tarihinde yazdırılmıştır.