Longoz Ormanları Doğa Severleri Bekliyor

Kırklareli'nin Dereköy ilçesine bağlı İğneada'da yer alan Longoz Ormanları doğaseverleri bekliyor.
Longoz Ormanları Doğa Severleri Bekliyor Kırklareli'nin Dereköy ilçesine bağlı İğneada'da yer alan Longoz Ormanları doğaseverleri bekliyor. Bulgaristan sınırına yakın Türkiye'nin ve dünyanın en önemli milli parkları arasında yer alan Longoz Ormanları'nda Vali Mustafa Yaman incelemelerde bulundu.

İğneada Milli Parkı ve ormanlar gezen vali yetkililerden bölge ile ilgili bilgi aldı. Vali Mustafa Yaman, Longoz Ormanlarının Türkiye'nin ve dünyanın en güzel milli parkları arasında yer aldığını belirterek tüm yerli ve yabancı turistleri bölgeye beklediklerini söyledi. Ormanın yürüyüş parkurları ve doğal güzellikleri bakımından ziyarete gelecek doğaseverlerce beğenileceğini kaydeden Yaman, alanın aynı zamanda doğa fotoğrafçıları için zengin kareler oluşturduğunu kaydetti.

Longoz Ormanları Yıldız Dağları'ndan Karadeniz'e doğru akan derelerin taşıdığı toprak parçalarının kıyıda birikmesi sonucu oluşmuştur. Zengin sucul bitki örtüsüne sahip olan alanda çok sayıda göl bulunmaktadır. Çavuşdere'nin denize döküldüğü yerde Mert Gölü, Orman ve kumullar arasında Saka, iç kesimlerde ise Hamam ve Pedina gölleri yer almaktadır.

 

 

cha

https://www.trakya22.com adresinden 23 Ekim 2024, 16:26 tarihinde yazdırılmıştır.