Keşan'da 2 Bin 200 Yıllık Tapınak Kalıntıları Bulundu

Edirne'nin Keşan İlçesi'ne bağlı Mecidiye Beldesi'nde, M. Ö. 2'nci Yüzyıl'dan kalma kaya tapınak kalıntıları bulundu.
Keşan'da 2 Bin 200 Yıllık Tapınak Kalıntıları Bulundu Edirne'nin Keşan İlçesi'ne bağlı Mecidiye Beldesi'nde, M. Ö. 2'nci Yüzyıl'dan kalma kaya tapınak kalıntıları bulundu. Traklar döneminde yapılıp, Roma döneminde kaleye çevrilen tapınağın, Bizans döneminde de aynı amaçla kullanıldığını söyleyen Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Engin Beksaç, "Bulduğumuz tapınak, muhtemelen denize dayalı ibadetlerin yapıldığı bir tapınak" dedi.

Keşan Kaymakamlığı'nın isteği üzerine ilçede geçtiğimiz Haziran ayında Prof. Dr. Engin Beksaç önderliğindeki ekip tarafından yüzey araştırması başlatıldı. Çalışmalarını Mecidiye Beldesi sınırlarında yer alan kale çevresinde yoğunlaştıran ekip, kalenin M. Ö. 2'nci Yüzyıl'da Traklar tarafından yapıldığı tahmin edilen bir tapınak olduğunu belirledi. Bulunan tapınağının Traklar'ın özelliklerini taşıdığını söyleyen Prof. Dr. Engin Beksaç, şöyle konuştu:

"Tapınağın hemen yanı başında bir akarsu, yüksek bir kayalık alan, arkasında karanlık bir odayı temsil eden bir mağara düzenlemesi görülüyor. Daha sonraki süreçlerde bu alan muhtemelen bağımsız nitelik kazanmış olan Trak kabileleri tarafından bir yerleşim alanı olarak kullanılmış. Bundan sonraki aşamada Roma ve Bizans dönemlerinde bu bölgenin bir kale olarak kullanıldığını gösteren özellikler var. Yüzeydeki çanak ve çömlek kırıkları arasında Trak, Roma ve Bizans dönemlerine ait kalıntılara rastladık. Bulduğumuz tapınak, muhtemelen denize dayalı ibadetlerin yapıldığı bir tapınak. "

 

 

 

D H A

https://www.trakya22.com adresinden 23 Ekim 2024, 16:24 tarihinde yazdırılmıştır.