CHP'li Başkandan Erdoğan İtirafı

Edirne Belediye Başkanı CHP'li Hamdi Sedefçi'den Başbakan Erdoğan'la ilgili bir itirafta oldu. İşte o itiraf:
CHP'li Başkandan Erdoğan İtirafı Edirne Belediye Başkanı CHP'lİ Hamdi Sedefçi, bu yıl 650'ncisi düzenlenen tarihi Kırkpınar Güreşleri'nde belediye olarak 1 milyon 200 bin lira zarara uğradıklarını söyledi.

Güreşleri izleyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan para istemeye utandığını belirten Sedefçi, "Sayın Başbakana '1 milyon 200 bin lira zararım var bana para çıkarın' demeyi kendime yediremedim" diye konuştu.

Edirne'de bu yıl 650'ncisi düzenlenen Tarihi Kırkpınar Güreşleri'nin ardından, Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, belediye meclis salonunda basın toplantısı düzenledi.

Edirne Belediyesi'nin özverili personeli sayesinde tüm haftanın çok güzel bir şekilde geçtiğini belirten Sedefçi, belediye olarak 1 milyon 200 lira zarara uğradıklarını söyledi. Güreşleri birlikte izlediği Başbakan Erdoğan'dan para istemeyi kendisine yediremediğini kaydeden Hamdi Sedefçi şöyle konuştu:

"Kırkpınar için yaptırdığım hesaplarda 1 milyon 200 bin lira zararımız var. Şu an kaba bir hesap yaptırdım, 650'ci tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin maliyeti belediyemize 1 milyon 200 bin lira oldu. Ama yapılan reklam bunun çok üzerinde, buna değdi. Müthiş bir tanıtım yaptık. Edirne 12 gün boyunca karnaval havasında günler yaşadı. Güreşler dört dörtlük geçti. Konserler, otel masrafları, yemek paraları, yolluklar, güreşçilerin ağırlanması, pehlivanlara verilen ödüller, tur ücretleri, belediyemize epey bir masraf oluşturdu.

Kültür Bakanlığı ile görüştüm, bir miktar para çıkarılacak. Sayın Başbakan'a protokol tribününde '1 milyon 200 bin lira zararım var bana para çıkarın' demeyi kendime yediremedim. Açık konuşuyorum, orada büyük projeler konuşurken, ufak bir şeyi konuşmak yanlış olurdu. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın ve Hayati Yazıcı'nın para sözü var. "

'ALTIN KEMERİ BAŞBAKAN SIFATINA TAKTIM'

Kırkpınar Güreşlerini izlemeye gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a taktığı altın kemer ile dikkatleri üzerine çeken Sedefçi, partilileri tarafından eleştirildiğini söyledi. Kendisinin tüm Edirne halkının Belediye Başkanı, Erdoğan'ın da Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olduğunu belirten Sedefçi şöyle devam etti:

 

"Görüşmelerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da gelecekti. Ancak gelmediler. Gönül isterdi ki, iki lideri orada dostluk barış mesajları vermesini isterdim. Sayın Genel Başkanım gelseydi ona layık bir hediye hazırlamıştım verecektim. Ben Edirne'nin Belediye Başkanıyım, her ne kadar CHP'li olsam da hiçbir zaman CHP'liliği değil, Edirne Belediye Başkanlığını öne çıkartan bir insanım. Şu anda kendi partililerim tarafından eleştiriliyorum. Ben tüm halkın belediye başkanıyım. Bu halkın içerisinde AKP'li, MHP'li, CHP'li de var. Ben tüm halkın belediye başkanıysam, Başbakan da AK Parti Genel Başkanı olarak gelmedi, Başbakan sıfatı ile geldi. Ben Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'na altın kemer taktım. Ben daha önce Süleyman Demirel Cumhurbaşkanı olarak geldiğinde de altın kemer taktım. Ağalar ağası ilan ettim. Ahmet Necdet Sezer'i Cumhurbaşkanımız iken davet ettim, gelseydi altın kemer takacaktım. Sayın Abdullah Gül Cumhurbaşkanı sıfatı ile geldi. Ona altın kemer taktım. İnşallah Genel Başkanım Kılıçdaroğlu Başbakan olarak gelir , ona kemer takmaktan büyük şeref duyarım. Burada siyaset değil Edirne'yi düşünüyorum. "

YARGITAY HAPİS CEZASINI BOZDU

Edirne Belediye Başkanı CHP'li Hamdi Sedefçi, şehiriçi ulaşım kooperatifi Serhad Birliği'in şikayeti üzerine 'yargı kararlarını uygulamadığı' gerekçesiyle, 'görevini kötüye kullanmak' suçlamasından aldığı 1 yıl 15 gün hapis cezasının Yargıtay tarafından lehine bozulduğunu da söyledi. Yerel mahkemenin verdiği, cezası 2 yıl süre ile ertelenen dava dosyasının yeniden Edirne'ye gönderildiğini ifade eden Sedefçi, "Yargıtay, hakkımdaki hapis cezasını bozdu ve dosyayı Edirne'deki mahkemeye gönderdi" diye konuştu.

https://www.trakya22.com adresinden 23 Ekim 2024, 10:18 tarihinde yazdırılmıştır.