Bozkurt, CHP’den istifa ettiğini açıkladı

CHP Edirne geçmiş dönem İl Başkanı Oktay Bozkurt, CHP’nin antidemokratik, siyaset mühendisliğine dayalı yönetilmesi gerekçesiyle istifa ettiğini duyurdu. Bozkurt, bundan sonra Muharrem İnce’nin kurucusu olduğu Memleket Hareketi’nde siyasi hayatına devam edeceğini bildirdi.
Bozkurt, CHP’den istifa ettiğini açıkladı

Cumhuriyet Halk Partisi'nden istifa ettiğini yaptığı yazılı açıklama ile duyuran Oktay Bozkurt,

istifasının gerekçesi olarak CHP’nin antidemokratik, siyaset mühendisliğine dayalı yönetilmesi olduğunu söyledi.

“CHP'nin halkın beklentilerine cevap vermesi mümkün gözükmemektedir”

CHP’nin,  halkın partisi özelliğini yitirmiş, bir zümre partisi olduğunu ifade eden Bozkurt; “Parti yönetimi ve örgüt işleyişi genel başkanın keyfiyetinde şekillenmektedir. CHP'nin ülkeyi demokratik/saydam/dürüst yönetme iddiasının sözde kaldığı gün gibi ortadadır. Halkımız; inandırıcı, güvenilir,  sorunlarına çözüm getirecek bir parti arayışındadır. Mevcut parti yönetimi nedeniyle CHP'nin halkın beklentilerine cevap vermesi mümkün gözükmemektedir. Bu şartlar altında CHP'yi yöneten zümreye boyun eğmek, zaman ve enerji kaybıdır. CHP çatısı altında birlikte çalışma fırsatı bulduğum il ve ilçe başkanlarına, üstlendiğim her görevde beni bağrına basan CHP üye ve yurttaşlara, çabalarıma verdikleri katkılar için çok teşekkür ediyorum” şeklinde açıklamada bulundu.

Muharrem İnce’nin kurucusu olduğu Memleket Hareketi’nde mücadele edeceğini söyleyen Bozkurt, temel hak ve özgürlükleri güvence altına alan,  toplum yararını gözeten, doğa ve çevreye duyarlı politikalara işlerlik kazandırmayı hedeflediklerini aktardı.

Atatürk ve arkadaşlarının kurduğu Cumhuriyet'in ilke ve değerleri rehberliğinde ülkeye demokrasi, adalet, özgürlük, eşitlik getirecek siyaset için yoldaş olma çağrısında bulunan Bozkurt; “Demokratik, toplumcu, etik değerleri benimseyen yeni bir siyasi yapının oluşmasına öncülük etmek, Atatürk'ün aydınlığında kalkınan ve gelişen bir Türkiye için, Memleket için ayağa kalkmak kaçınılmazlaşmıştır” dedi.

https://www.trakya22.com adresinden 23 Ekim 2024, 10:32 tarihinde yazdırılmıştır.