SON CEMRE TOPRAĞA DÜŞTÜ HAVA SICAKLIKLARI ARTTI

Soğuk ve yağışlı havalar geride kalırken, cemrelerin düşmeye başlamasıyla birlikte havalar iyice ısındı. İlk olarak 20 Şubat tarihinde havaya düşen cemrenin ikincisi ise 27 Şubat tarihinde suya düşmüştü. Baharın müjdeleyicisi cemrelerin sonuncusu ise 5 Mart tarihinde torağa düştü.
SON CEMRE TOPRAĞA DÜŞTÜ HAVA SICAKLIKLARI ARTTI

Cemreler birer hafta arayla önce havaya, sonra suya ve son olarak ise toprağa düşüyor. Düşen cemreler sayesinde sırasıyla hava, su ve toprak ısınır. Halk arasında baharın müjdeleyicisi olarak bilinen cemrelerden sonuncusunun toprağa düşmesiyle birlikte hava sıcaklıklarında da artış yaşanmaya başladı.

“Dışarıya çıktığımızda tedbirli davranmalıyız ve gevşememeliyiz”

Son cemrenin toprağa düşmesiyle bereketli ve verimli günlerin yaşanmasını dileyen vatandaşlar; “Her yıl olduğu gibi bu yıl da cemrelerin düşmesiyle birlikte kendimizi park ve bahçelere atmak için can atıyoruz. Fakat bu yıl Kovid-19 salgınıyla mücadele ettiği için dışarıya çıkarken daha dikkatli olmamız gerekiyor. Çünkü hava sıcaklığını fırsat bilip de bilinçsizce çarşı ve pazarda dolaşanlar oluyor. Özellikle risk haritasında kırmızı renkte olduğumuz için daha dikkatli davranmamız ve biraz daha sabırlı olmamız gerekiyor” dediler.

Termometrelerin 20 dereceyi gösterdiği Edirne’de cemrelerin de düşmesiyle birlikte güneşli havayı fırsat bilen vatandaşlar cadde ve sokaklara akın etti. Sanki salgın yokmuş gibi umursamazca davranan vatandaşların olduğu görüldü. Edirne İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kentin kalabalık ve işlek noktalarından gün boyu devriye dolaşarak vatandaşları Kovid-19 salgın tedbirlerine uyum konusunda uyardı.

https://www.trakya22.com adresinden 23 Ekim 2024, 16:41 tarihinde yazdırılmıştır.