Roman İlahi Grubu Edirne'de İlahiler Söyledi

Regaip Kandili dolayısıyla düzenlenen mevlide katılmak için Edirne'ye gelen Lapseki Roman Kültürünü Geliştirme ve Dayanışma Derneği İlahi Grubu, mevlit öncesi camii bahçesinde ilahiler seslendirdi
Roman İlahi Grubu Edirne'de İlahiler Söyledi Edirne Selimiye Camisi'nde üç ayların başlangıcı olan Regaip Kandili dolayısıyla düzenlenen mevlide katılmak için Edirne'ye gelen Lapseki Roman Kültürünü Geliştirme ve Dayanışma Derneği İlahi Grubu, mevlit öncesi camii bahçesinde ilahiler seslendirdi. İzleyenlerin büyük beğenisini kazanan grup, gece de camiiyi dolduran binlerce vatandaşa ilahiler okudu.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın daveti üzerine, Selimiye Camisi'nde düzenlenecek programa katılmak için Edirne'ye gelen Roman İlahi Grubu, program öncesi camii bahçesinde ilahiler seslendirdi.

6'sı müzisyen olmak üzere 13 kişiden oluşan grup, ilahileri enstrümanlarıyla farklı bir tarza yorumladı. İzleyenlerin büyük beğenisini kazanan grup, gece de camii içerisinde düzenlenen mevlitte ilahiler seslendirdi.

Kendilerinin ilahi söylemesinin bazı kesimler tarafından tuhaf karşılandığını belirten Cesur Dikici, "Romanlar aslında nerede yaşarsa yaşasın milletine, devletine, dinine sahip çıkan bir toplumdur. Bizler dinimizi, Allah'ımızı seviyoruz. Bu sevgimizi, bazı kesimlere göstermek için bu ilahi grubunu oluşturduk" diye konuştu.

Lapseki eski müftülerinden Yusuf İzzettin Konuk tarafından 2000 yılında Roman vatandaşlarla irtibata geçerek kurulan Roman İlahi Grubu, müftülüğün de desteğiyle çalışmalarını sürdürdü.

O dönemden itibaren kandil programlarına, düğün ve sünnet törenlerine katılan grup, ilahiler söyleyerek Roman vatandaşların farklı alanlarda da başarılı olabileceğini göstermiş oldu.

(Doğan Haber Ajansı)

https://www.trakya22.com adresinden 23 Ekim 2024, 16:38 tarihinde yazdırılmıştır.