"Sınır kapılarının kapanması söz konusu değil"

Bir takım ziyaretler ve yapılan çalışmaları yerinde incelemek için Keşan'a giden AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. Sınır kapılarının durumuna açıklık getiren Başkan İba, vaka sayılarındaki artışın sadece ziyaretçilere bağlı olmadığını belirterek, sınır kapılarının kapatılmasının şuan için söz konusu olmadığını söyledi.

"Sadece Edirne'de değil, Türkiye genelinde artış yaşanıyor"

 Başkan İba, artan vakalarla birlikte en çok merak edilen konulardan birisi olan sınır kapılarının kapatılıp kapatılmayacağı ile ilgili sorulara da cevap verdi.

Sınır kapılarının kapanmasının şimdilik söz konusu olmadığını ifade eden Başkan İba; "Bizim hastalarımızın artma sebebi sadece gelen ziyaretçilere bağlı değil. Sadece Edirne'de artmadı tüm Türkiye genelinde bir artış söz konusu oldu. Bu yüzden bu artışın sebebinin sınır il olmamız olduğunu düşünmüyorum. Dün vali beyle bu konuyla ilgili 3 saatlik bir toplantı yaptık. Tüm verileri aldık ve değerlendirdik. Tüm illerde artış var. O yüzden bu artış sınır kapılarına bağlı değildir. Cuma pazarımız Kovid-19 tedbirleri kapsamında kapatıldı. Hafta sonu yasakları da başlıyor. Bu tedbirlerle gelen sayısı da düşecektir. Sınır ili olmamızdan kaynaklı bir artış yok" şeklinde açıklamada bulundu.

Başkan İba kentteki vaka durumlarıyla ilgili yaptığı açıklamada; "İl olarak herhangi bir sıkıntımız yok. Ama tabi amacımız sayıları kontrol altında tutabilmek ve yükselmesini engellemektir. Bunun için zaten bakanlığımızın aldığı tedbirler başladı" dedi.  

 Edirne'deki Kovid-19 vaka durumları ve sınır kapılarının kapanıp kapanmayacağı ile ilgili sorulara cevap veren İl Başkanı Belgin İba, kent gündemini değerlendirdi ve merak edilenlere açıklık getirdi.

Kovid-19 salgınıyla mücadelede ek tedbirlerin getirildiğini ve vaka sayılarındaki artışın sınır kapılarıyla ilgili olmadığını aktaran Başkan İba, "Vakalar sadece Edirne'de değil, Türkiye genelinde yükseldi. Bu yüzden bu artışı sınır kapılarına bağlamamak gerekir" dedi.

"Edirne'deki yoğun bakımlarda sıkıntı yok"

Edirne genelinde her şeyin kontrol altında olduğunu ve gereken her müdahalenin yapıldığını vurgulayan AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, hastane müdürü ve il sağlık müdürü ile yaptıkları görüşmeler sonucu yoğun bakımlarda sıkıntı olmadığını aktardı.  

"Amacımız sayıların yükselmesini engellemektir"

Yaptıkları görüşmeler sonucu hastalarının tedavilerinin durumuna göre devam ettiğini dile getiren Başkan İba; "Daha kritik durumdaysa hastanede daha iyi durumdaysa tedavileri evlerinde devam ediyor. İl Sağlık Müdürümüz tüm hastalarımıza yetişebildiğimizi, herhangi bir sıkıntı yaşamadığımızı bildirdi. Pozitif hastalarımızı da Kredi Yurtlar Kurumu'nda (KYK)bakmaya devam ediyoruz. İl olarak herhangi bir sıkıntımız yok. Ama tabi amacımız sayıları kontrol altında tutabilmek ve yükselmesini engellemektir. Bunun için zaten bakanlığımızın aldığı tedbirler başladı. Sokağa çıkma kısıtlamaları ve önlemler arttırıldı. İnşallah alınan bu tedbirlerle ve kısıtlamalarla birlikte vaka sayılarımız azalacaktır" ifadelerine yer verdi.

"Yoğun bakım ünitesinde sıkıntımız yok"

Keşan'da 18 yatak kapasite artışı olduğunu dile getiren AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, hem Keşan'da hem de Edirne merkezde yoğun bakım ünitesi bakımından bir sıkıntı olmadığının altını çizdi.

Geçtiğimiz dönemlerde gündeme gelen ve basında yer alan Edirne'deki alışveriş merkezinin hastaneye dönüştürülmesi konusuna da açıklık getiren İl Başkanı Belgin İba, firma sahibiyle görüşme yaptıklarını ve bu şekilde bir durumun olmadığının bilgisini aldıklarını söyledi.

https://www.trakya22.com adresinden 23 Ekim 2024, 16:39 tarihinde yazdırılmıştır.