“Milletimizle omuz omuza yeni mücadelelere atılmaya hazırız”

AK Parti Meriç 6’ıncı Olağan Kadın Kolları Kongresi Kovid-19 tedbirleri kapsamında gerçekleştirildi. Gerçekleşen kongrede AK Parti Meriç Kadın Kolları Başkanı Halime Yavuzcan güven tazeledi. Kongrede konuşan AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba; “Yenilenen teşkilatımızla girdiğimiz bu yeni dönemde milletimizle omuz omuza yeni mücadelelere atılmaya ilk günkü̈ aşkla bir kez daha hazırız” dedi.
“Milletimizle omuz omuza yeni mücadelelere atılmaya hazırız”

“Gece gündüz demeden çalışmalarımızı sürdüreceğiz”

Koronavirüs salgını nedeniyle gerçekleştirilen kongrelere girişlerde ateş ölçümü ve maske kontrolü yapıldı. Maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyularak başlayan kongrede saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından divan heyetinin seçimine geçildi.

Gerçekleştirilen kongrede Divan Başkanlığına Nihal Pekcan, başkan yardımcılığına Suzan Kesmen, Kâtip üyeliklere Müjgan Bati, Rukiye Karaman ve Çiler Çetintaş seçildi. Kongrede güven tazeleyerek yeniden Kadın Kolları Başkanı seçilen Halime Yavuzcan, yenilenen ekibi ile gece gündüz demeden daha çok çalışacaklarını belirterek kongrelerin hayırlı olmasını diledi.

“Yeni bir döneme giriyoruz”

Edirne’nin Meriç İlçesi’nde Türkiye’nin partisi olarak yeni bir döneme girdiklerini belirten AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba; “Yenilendiğimiz, tazelendiğimiz ve inandığımız yolda yürüdüğümüz yeni bir döneme giriyoruz. Geçtiğimiz ay Meriç ilçemizin 7. Olağan İlçe kongresini gerçekleştirmiştik. Şimdi de 6. Olağan Kadın Kolları kongremiz ile girdiğimiz bu yeni dönemde milletimizle omuz omuza yeni mücadelelere atılmaya ilk günkü̈ aşkla bir kez daha hazırız” dedi.

“Milletimizin gösterdiği istikameti yol bildik”

AK Parti’nin kuruluşundan bu güne inandıkları değerleri korumak ve millete hizmet etmek için çıktıkları kutlu yürüyüşte Cumhurbaşkanı ve Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde milletin gösterdiği istikameti yol bildiklerini dile getiren İl Başkanı Belgin İba, bu doğrultuda durmadan yorulmadan hizmet aşkıyla mücadele etmeye devam edeceklerini vurguladı.

“Gençlere 2053 ve 2071 vizyonlarını miras olarak bırakacağız”

Ekiplerini güçlendirerek Devlet-Millet el ele anlayışıyla hep birlikte Türkiye’yi 2023 hedeflerine ulaştıracaklarını aktaran Başkan İba, bu anlayışla çıktıkları yolda gençleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2053 ve 2071 vizyonlarını miras olarak bırakacaklarını söyledi.

“Kadınlarımıza öncü olmaya devam edeceğiz”

Özellikle kadınların siyasete katılımına bakıldığında AK Parti’nin zirveye ulaştığını vurgulayan Başkan İba; “Kadınların siyasetteki yolunu açan Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde kadınlarımıza öncü olmaya devam edeceğiz. Türkiye’de AK Parti’mizin Kadın Kolları üye sayısı diğer partilerin toplam üye sayılarından fazladır. Türkiye'de kadın kolları kongresi yapan ilk ve tek parti AK Parti'dir. Kadınlar, hayatın her alanında varlıklarını en güçlü şekilde hissettirmekle kalmıyor, başarılarıyla bulundukları yeri, hak ettiklerini de gösteriyorlar. Kendileri, aileleri, ülkeleri için gece gündüz mücadele veren tüm kadınlarımıza bir kez daha şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

“Yolumuza daha güçlü bir şekilde devam edeceğiz”

Ülke olarak büyük bir sıçramanın eşiğinde ve aydınlık yolda olunduğunu dile getiren Başkan İba; “Kongrelerimiz ile girdiğimiz bu yeni dönem 2023 hedeflerimize inşallah Meriç İlçe Başkanımız Mustafa Mete, Meriç Kadın Kolları Başkanımız Halime Yavuzcan ve yeni yönetimlerimiz ile emi adımlarla birlikte ilerleyeceğiz. Meriç ilçemizde, yolumuza daha güçlü bir şekilde devam edeceğiz. AK Parti Belediyeciliği döneminde Meriç’imize kazandırdığımız hizmetlerin yenilerini inşallah 2023 yılında arttırarak ekleyeceğiz. Bu duygularla inandığımız yolda yürüdüğümüz 6. Olağan Kadın Kolları Kongremizin Meriç’imize ve Edirne’mize hayırlar getirmesini temenni ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Edirne’nin Meriç ilçesinde düzenlenen kongre seçilen yönetimin tanıtılmasıyla sona erdi.

https://www.trakya22.com adresinden 23 Ekim 2024, 16:38 tarihinde yazdırılmıştır.