Şehit Polis 2 Gün Sonra Evlenecekti

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde dün gece terörist saldırısında şehit düşen iki polisten 25 yaşındaki Gökmen Şimşek'in Edirne'deki baba ocağına ateş düştü.
Şehit Polis 2 Gün Sonra Evlenecekti Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde dün gece terörist saldırısında şehit düşen iki polisten 25 yaşındaki Gökmen Şimşek'in Edirne'deki baba ocağına ateş düştü. Henüz 2 aylık polis olan ve mart ayında nikahlandığı Hülya Şimşek ile cumartesi günü yapılacak düğünü için 15 günlük izin alan Şimşek, nöbetten çıktıktan sonra Edirne'ye gelecekti, ancak şehit olduğu haberi geldi.

Aslen Kayserili olan işitme engelli Mustafa ve Hülya Şimşek'in oğlu Gökmen Şimşek, dün gece Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde Polisevi'nin arkasındaki polis noktasına teröristlerce açılan ateş sonucu ağır yaralandı ve hastanede şehit oldu. Gece yarısı oğullarının şehit edildiği haberini alan Şimşek ailesinin 1'nci Murat Mahallesi, Muammer Aksoy Caddesi'ndeki evine ateş düştü.

"DAVUL ZURNA İSTEDİ BENDEN"

İki aylık polis memuru olan Gökmen Şimşek'in ağabeyi Gökhan Şimşek, eve gelen herkesin Gökmen'in düğünü için geldiğini belirterek, "Kardeşim iki aylık polis memuru. Onunla dün gece saat 21. 00'da konuştuk. Benden düğün için davul zurna istedi. Ben de istediklerini ayarladım, nöbete giderken 'Oğlum ben bak gidiyorum, aile sana emanet' demişti. Öyle de oldu. İki gün sonra düğünü vardı, düğün için gelecekti ama gelemedi" diye konuştu.

"SEN BANA BUNU NEDEN YAPTIN"

Resmi nikahı geçen mart ayında kıyılan ve hafta sonu düğün yapmaya hazırlandığı Gökmen Şimşek'in şehit edildiği haberini alan 24 yaşındaki Ece Yalçınbaş ise sinir krizleri geçirdi. Yarın gece yapılacak olan kına gecesi için hazırlık yapan Ece Yalçınbaş, yakınları tarafından güçlükle sakinleştirildi. Ece Yalçınbaş, "Sen bunu bana neden yaptın. O beni bırakmaz, akşam nöbete girdi. Dayanamıyorum artık" diye sürekli sayıkladı.

Şehit polisin işitme engelli olan annesi Hülya ile babası Mustafa Şimşek ise gözyaşlarına boğuldu. Yakınları tarafından sakinleştirilmeye çalışılan acılı anne oğlunun fotoğraflarına bakarak gözyaşı döktü.

İKİ GÜN SONRA DÜĞÜNÜ VARDI

Şehit olan polis memurunun gece nöbetten çıktıktan sonra yarın gece yapılması planlanan kına gecesine katılmak için Edirne'ye gelmeye hazırlandığı belirtildi. Geçen 4 Mart'ta Ece Yalçınbaş ile Edirne'de resmi nikahları kıyılan şehit polis Şimşek 14 Mayıs gecesi Edirne'de düğün yaparak dünyaevine girecekti. Ailesi düğün nedeniyle yakınlarına ve dostlarına davetiye dağıtıyordu.

BİYOLOJİ MEZUNU

Şehit polis Şimşek'in 2008 yılında Gaziantep Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü'nden mezun olduğu ve aynı yıl kısa dönem askerliğini yaptığı belirtildi.

Geçen yıl Merzifon Polis Meslek Eğitim Merkezi'nde giren şehit Şimşek'in eğitimini tamamladıktan sonra 16 Mart 2011 tarihinde ilk görev yeri olan Şırnak'ın Silopi ilçesi'nde göreve başladığı belirtildi.

İKİNDİ NAMAZINDA TOPRAĞA VERİLECEK

Şınak'ın Silopi İlçesi'nde şehit edilen iki aylık polis memuru Gökmen Şimşek'in, bugün Edirne'de ikinci namazının ardından toprağa verileceği belirtildi.

(Doğan Haber Ajansı)

https://www.trakya22.com adresinden 23 Ekim 2024, 16:28 tarihinde yazdırılmıştır.