Çatı Yangını 200 Ton Suyla Söndürüldü

Tekirdağ kent merkezindeki 8 katlı bir apartmanın çatısında yatılım için yapılan izolasyon sırasında yangın çıktı.
Çatı Yangını 200 Ton Suyla Söndürüldü Tekirdağ kent merkezindeki 8 katlı bir apartmanın çatısında yatılım için yapılan izolasyon sırasında yangın çıktı. İtfaiye ekiplerinin 7 araçla müdahale ettiği yangın, bir saatte 100 ton köpük ve 200 ton su kullanarak söndürüldü.

Hürriyet Mahallesi'ndeki İl Kent sitesi A bloğun çatısına yatılım yapan işçiler pürmüzle kauçukları ısıtırken, dikkatsizlik sonucu yangın çıkmasına neden oldu. Alevler kısa sürede tüm çatıyı sararken, işçiler hemen itfaiye ve polis ekiplerine haber verdi. 8 katlı apartman güvenlik nedeniyle boşaltılırken, Tekirdağ İtfaiyesi ekipleri 7 araç ile yangına müdahale etti. Çatıda dumandan etkilenen 2 işçi ambulansla Tekirdağ Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Binanın doğalgazlı olması nedeniyle GAZDAŞ Acil Müdahale ekipleri de binaya gelen doğalgazı kesti. Yaklaşık bir saat süren mücadelenin ardından 8 katlı A Blok çatısındaki yangın kontrol altına alındı. Yangında 100 ton köpük ve 200 ton su kullanıldığını ifade eden İtfaiye Müdürü Ercan Durgut, yangının geç haber verildiği için tüm çatıya yayıldığını ancak kontrollü olarak söndürüldüğünü söyledi.

Dumandan etkilenen işçilerin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtilirken, polis yangınla ilgili soruşturma başlattı.


(Doğan Haber Ajansı)

https://www.trakya22.com adresinden 23 Ekim 2024, 16:37 tarihinde yazdırılmıştır.