Biletlere Fahiş Fiyat İddiası

Koronavirüs'e karşı alınan tedbirler kapsamında üniversitelerin tatil olduğu haberini alan öğrenciler Edirne Otogarı'na adeta akın etti. Otobüs firmalarının gişeleri önünde bilet almak için bekleyen öğrenciler uzun kuyruklar oluşturdu.
Biletlere Fahiş Fiyat İddiası Dünya genelinde etkisini gösteren koronavirüs'ün Türkiye'de görülmesinin üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bakanlar ve ilgili kurumların katılımıyla gerçekleştirilen koronavirüs toplantı sonrasında okulların tatil edileceği kararının ardından Edirne Otogarı'nda yoğunluk yaşandı.
Ailelerinin yanına gitmek isteyen yüzlerce öğrenci gece saatlerinde bile almak için sıraya girdi. Firma gişelerinde uzun kuyruklar oluşurken öğrenciler bilet almak için adeta birbirleriyle yarıştı. İddialara göre otobüs firmaları bilet fiyatlarını fahiş oranlara yükselterek yoğunluğu fırsata çevirmeye çalıştı.
Toplantıda alınan kararlara göre virüse karşı alınan tedbirlerin başında ilkokul, ortaokul ve liselerde 1 hafta, üniversitelerde ise 3 hafta boyunca eğitim öğretime ara verileceği, ilk, orta ve lise öğrencilerinin eğitimlerine evden internet ve televizyon kanalları üzerinden devam edileceği öğrencilerin derslerinden geri kalmayacağı Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın tarafından açıklandı.
Toplantıda eğitimin dışında spor müsabakalarının da Nisan Ayı sonuna kadar seyircisiz oynanmasına karar verildi. Kamuda çalışan personellerinin ise yurt dışına çıkışı izne tabi olacağı, zorunlu olmadıkça kamu personelinin yurt dışına çıkmamaları gerektiği belirtildi.
Ayrıca Cumurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yurt dışı programlarının da ileri tarihlere ertelendiği belirtildi.

https://www.trakya22.com adresinden 23 Ekim 2024, 16:31 tarihinde yazdırılmıştır.