FIRSATÇILARA AĞIR CEZA

Sınıra yönelen sığınmacılara engel olunmayacağının açıklanmasının üzerine Avrupa'ya açılan sınır kapısı konumdaki Edirne'ye sığınmacılar adeta akın etmişti. Yaşananlar üzerine Edirne Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü önlem amaçlı otobüs ve ticari taksilerle sığınmacı taşınmasına yasak getirmişti. Bunu kendi lehine çevirmek isteyen fırsatçılar ise kendi araçlarıyla sığınmacıları Pazarkule Sınır Kapısı'na yakın bir bölgeye taşımaya başladı.
FIRSATÇILARA AĞIR CEZA

Edirne Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü tarafından Avrupa'ya geçmek isteyen sığınmacıların önlem amaçlı otobüs ve ticari taksilerle taşınmasına yasak getirilmişti. Fırsatçılar bu durumu da kendi lehine çevirmek için adım attı.

Fırsatçılar özel araçlarıyla sığınmacıları alıyor, daha sonra Pazarkule Sınır Kapısı'na yakın bir yere bırakarak umuda yolculuğunu bir gelir kapısı haline getiriyordu. Emniyet ekipleri bu konuyla da ilgili bir adım attı buna göre, sığınmacıları özel araçlarıyla taşıyan fırsatçılara 'Usule Uygun Taşımacılık' yapmadığı gerekçesiyle tespit edildiği taktirde 1228 Türk Lirası ceza kesilecek.

https://www.trakya22.com adresinden 23 Ekim 2024, 16:31 tarihinde yazdırılmıştır.