Lüleburgaz'da Özelleştirme Protestosu

Kırklareli'nin Lüleburgaz İlçesi'nde TES-İŞ Sendikasına üye yaklaşık 200 kişi, Hamitabat Doğalgaz Santrali'nin özelleştirilecek olmasını protesto etti.
Lüleburgaz'da Özelleştirme Protestosu Lüleburgaz Kongre Meydanı'nda TES-İŞ Sendikasına üye yaklaşık 200 kişi toplanarak eylem yaptı. İktidarın Hamitabat Doğalgaz Santrali'ni Özelleştirme kararının iptalini isteyen grup sloganlar grup 'enerjide yağmaya son' yazılı pankartlar açtı. Grup adına açıklama yapan TES-İŞ Sendikası Edirne Şube Başkanı Erkan Çakan, özelleştirmenin gerçekleşmesi halinde işçilerin işsiz kalacağını öne sürdü. İşlerin taşeronlara devredilip güvensiz çalışmanın yaygınlaştırılarak, halkın elektriğe, doğalgaza daha fazla ödemek zorunda kalacağını belirten Çakan şunları söyledi:

"AKP hükümeti işbaşına geldikten sonra kendinden önceki hükümetlerden devraldığı Özelleştirme uygulamalarını büyük şevk ile sürdürdü. Daha önceki hükümetlerin düşünmediği ya da düşündüğü halde sıra gelmeyen karayolları, ormanlık araziler, doğal Kaynaklar birer birer elden çıkarılıyor. Elde kalanlardan kamu bankaları, enerji dağıtım şirketleri ve üretim santrallerinin ve özelleştirilmesi için düğmeye basıldı. Bölgemizdeki enerji dağıtım şirketi, Trakya Elektrik Dağıtım A. Ş. 'den sonra şimdi de Hamitabat Doğalgaz Santrali'nin özelleştirilmesi gündemde. Biz TES-İŞ Sendikası olarak, enerji sektöründeki Özelleştirme girişimlerinden derhal vazgeçilmesini istiyoruz. Hükümet işçinin sesine kulak tıkamaya, görmezden gelmeye devam ederse sokaklarda olmaya devam edeceğiz. "

Açıklamanın ardından grup özelleştirilmesinin iptal edilmesi için sloganlar atarak olaysız dağıldı.


(Doğan Haber Ajansı)
 

https://www.trakya22.com adresinden 23 Ekim 2024, 16:40 tarihinde yazdırılmıştır.